Godnat Energiø Bornholm

Godnat Energiø Bornholm
Energiø Bornholm er for længe siden i det skjulte blevet lagt i regeringens og Energinets mølposer, mener Ivar Nielsen. Illustration: Energinet
KOMMENTAR | ABONNENT | 28. NOV 2023 • 15:30
Af:
Ivar Nielsen
Allinge
KOMMENTAR | ABONNENT
28. NOV 2023 • 15:30

Bornholms Tidende refererer mandag til et notatudkast fra Energistyrelsen, der omtaler sabotage-sårbarhed ved en energiø i Nordsøen.

Berlingske Tidende har fået en aktindsigt i forholdene om Energiø Nordsøen, hvor det anføres, at Energiø Nordsøen er meget risikoudsat for en sabotage, der kan vælte hele Europas elforsyning, hvis noget sådant sker.

Hvis man fra regeringens og Energinets side fastholder et sådant sabotageargument i Nordsøen, er usikkerheden da mange gange større med Energiø Bornholm, hvor der allerede har foregået en international sabotage i Østersøen.

Det er og bliver, som jeg længe har sagt: At Energiø Bornholm for længe siden i det skjulte har været lagt i regeringens og Energinets mølposer.

Der har bare ikke været politisk mod nok endnu til at udmelde dette med den store hype, der har været med Energiø Bornholm.

Men med det aktuelle og officielle citerede notat fra en aktindsigt, varer det ikke længe, før Energiø Bornholm også bliver skrottet offentligt.

Så det er snart tilbage til det renvaskede energipolitiske tegnebord på Bornholm.