Flyt biblioteket til Dams Gård

Flyt biblioteket til Dams Gård
LEDER | 23. MAJ 2023 • 05:30
LEDER
23. MAJ 2023 • 05:30

Det er helt tosset at flytte 10. klasse ind i Dams Gård. Løsningen er en helt anden.

 

10. klasse er på vej til at blive afskaffet i Danmark.

10. klasser er på ingen måde en bred velfærdsinstitution, der vil sætte liv i Rønnes bymidte.

Der findes ikke gode faglige argumenter for at flytte den nuværende 10. klasse fra Vibegård - tværtimod anbefaler Bornholms Regionskommunes administration at lade være og måske ligefrem sælge det sagnomspundne hus med de mange drømme og de få realiteter.

Derfor er det en tosset ide, at kommunalbestyrelsen i disse dage hælder til at mase 10. klasse ind i Dams Gård for på den måde stadig at få et projekt med en velfærdsinstitution, som kan udløse millionstøtte fra Plan- og Landdistriktstyrelsens pulje ’Frie Bymider’, ind i Rønnes bymidte. Det er desværre hovsa-politik med det lange lys slukket i jagten på en hurtige gevinst.

Dams Gård har et langt større potentiale til at sprede kultur, velfærd og liv i Rønne og på Bornholm.

Rønne trænger i den grad til liv på Store Torv med de tommer butikker, der på grund af høje salgspriser og uhensigtsmæssige udeserveringsregler rummer tomme golde kvadratmeter år efter år.

Dams Gård bør være fremtiden for Rønne Bibliotek. Vel ligger biblioteket godt og lavt med masser af parkeringspladser uden for Rønne downtown i dag til glæde for mange nuværende brugere. Men biblioteket spreder ikke liv omkring sig på trods af sin store brugerskare og tiltrækker ikke den næste generation af brugere.

En flytning af biblioteket vil flytte dette kulturhjerte ind ved siden af Musikhuzet, der også pumper liv ud i byen - dog med en langt lavere frekvens.

Sammen vil Musikhuzet og Rønne Bibliotek i forening med Kulturskolen kunne blive et rigtigt kulturcentrum ud til Store Torv og på den måde tilføre kulturel ilt til Bornholms hovedstad.

Flytter man Rønne Bibliotek, bliver en meget stor kommunal bygning tæt på den øvrige administration også ledig, og det kan løse en lang række af den kommunale administrations pladsproblemer, som endnu ikke er ordentligt løst efter Snorrebakkevanskelighederne.

Flyt bøgerne og ånden til Dams Gård og red Rønne. Vi har travlt med at gøre det rigtige for Bornholm.HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.