En daglig færgeforbindelse mellem Rønne og København ville gavne

SYNSPUNKT | ABONNENT | 18. JAN 2023 • 05:55
Af:
Jan Petersen
Østergade 62 A
Rønne
SYNSPUNKT | ABONNENT
18. JAN 2023 • 05:55

Vi bor på en ø, og det kan måske give visse udfordringer, men så er det da heller ikke værre.

 

Hr. Claus Rylander Christensen, Rønne, gør sig i weekendudgaven af avisen sine overvejelser om trafikbetjeningen af Bornholm og herunder en fast forbindelse til øen.

Man skal jo lige gøre sig klart, at man altså bor på en ø, og det kan måske give visse udfordringer, men så er det da heller ikke værre.

Med en eventuelt fast forbindelse ville Bornholm jo nemt kunne indtages af flere millioner mennesker i sommerhalvåret, – det halve Europa kunne jo så lige tage et smut .. "til den der lille yndige ø Bornholm".

Der er vist flest skønne ting ved Bornholm, og så er der måske også nogle upraktiske ting, herunder snakken om underskud af færgekapacitet, men sådan er det jo nu end gang, når man lever sit liv på en ø. Set fra mit perspektiv ville det gavne alle med en supplerende ordentlig og daglig færgeforbindelse mellem Rønne og København, hvilket også ville aflaste trafikken på E65 gennem Sydsverige.

Noget andet er så, hvor skulle en fast forbindelse gå til og fra .. Sverige, Baltikum, Polen, Rügen. Resten af Danmark ligger jo – sjovt nok – længst væk.

Noget helt andet er så, at i den politiske situation lige nu, så har kammerat Putin jo kun to problemer i Østersøen, og de hedder henholdsvis Gotland og Bornholm. Det er måske et af de mere alvorlige problemer.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning