Debat: Kære Lea Wermeli. Glem ikke jægernes rolle

Debat: Kære Lea Wermeli. Glem ikke jægernes rolle
"Jagt er del af skovens sjæl og er utroligt givende for både udøveren og skoven - og dermed for diversiteten", skriver Tonni Koefoed Larsen til miljøminister Lea Wermelin (S). Arkivfoto.
| ABONNENT | 16. FEB 2021 • 15:42
Af:
Tonni Koefoed Larsen
Nexø
| ABONNENT
16. FEB 2021 • 15:42

LÆSERBREV

Kære miljøminister Lea Wermelin (S). Du har på de digitale medier været fremme og anbefalet, at der skal etableres Naturnationalparker på en del af Naturstyrelsens arealer i Danmark. Her er også Almindingen med.

Desværre mener du ikke, der længere skal være rekreativ jagt i disse områder, og det er vi jægere meget kede af - og virkelig forundrede over

Fordi jagt og biodiversitet hænger uløseligt sammen. Fordi i en sund natur med diversitet, skal der være balance, og det hjælper den rekreative jagt, sammen med den øvrige naturlige prædation i høj grad med til.

I Almindingen på Bornholm, som vi begge kender og elsker, er det således, at der igennem generationer, har været et forbilledligt samarbejde med de lokale jægere og forstvæsenet. For øjeblikket udmøntet i form af en nyjægerjagt (ca. 30 deltagere) og to lodtrækningsjagter (ca. 60 deltagere), alt behørigt ledet af den stedlige skovfoged/vildtkonsulent. Alt drevet på en bæredygtig og god forsvarlig måde

Samtidig samarbejder de bornholmske jægere med Naturstyrelsen om bekæmpelse af den invasive vildmink, det foregår med et frivilligt korps af jægere. Det er faktisk et succesfuldt pilotprojekt, hvor der bruges slagfælder, der dræber minken hurtigt og humant. Disse må ikke bruges i det øvrige land, fordi der kan forekomme en uheldig bifangst, af de fredede mårarter – disse findes ikke på Bornholm. Et projekt alle er glade for!

Og så er der den kongelige sommerjagt efter råbukken - en tradition de fleste bornholmere er meget stolte af.

Jeg forstår på ingen måde, hvorfor en skov, hvor diversiteten er i højsædet, ikke kan indeholde en bæredygtig jagt

Faktisk er der rigtig mange af dine vælgere, der har megen glæde af jagterne og det gode samarbejde.

Selv har jeg dels som jæger og naturformidler kommet i Almindingen i over 50 år.

Jagt er del af skovens sjæl og er utroligt givende for både udøveren og skoven - og dermed for diversiteten.