At arbejde i et storkøkken indebærer at lære at arbejde i teams, tage hensyn til de andre. Du er kun en i kæden, men du bliver også værdsat for dit arbejde – det er vigtigt for det endelige resultat. Eleverne oplever succes, som de måske ikke er vant til – de løfter i flok, og belønningen ligger i resultatet. Der vil endda være nogen, som bliver så bidt af det, at der måske kommer en eller flere ”Rasmus Kofoed” ud af anstrengelserne. Og for en ø som Bornholm, hvor fødevarer bliver vægtet så højt, så ville det være en præstation udover det sædvanlige.
Økonomi
Allerede efter de første uger kan resultaterne ses – eleverne betaler 15 kroner (der i dag dækker råvarerne) for et måltid sund mad (enkelte børn fra økonomisk trængte familier betaler kun 10 kroner). Tilslutningen til skolens madordning er lige nu cirka 50 procent mod forventet kun 40 procent. Med den nuværende pris og tilslutning vil skolen selv kunne finansiere 850-900.000 kroner af køkkenets drift. Forventningen er, at tilslutningen kommer op på cirka 60 procent inden årets udgang, og det er ikke usandsynligt, at prisen kan sættes op til 20 kroner. for de fleste elever. Det betyder, at skolen kan finansiere lille del af køkkenets drift, der primært består af lønninger.
Efter skoletid vil køkkenet kunne bruges til Turbo-kokke-uddannelsen. Man kunne også forestille sig, at køkkenet leverer mad til Devika, for derigennem at forrente investeringen.