Bornholms Regionskommune og BOFA

SYNSPUNKT | ABONNENT | 10. JUN 2024 • 05:30
Af:
Lene Bang
SYNSPUNKT | ABONNENT
10. JUN 2024 • 05:30

Skribenten mener, at man skal lukke ørerne for alle tossestregerne 'ovrefra'.

Det er en fornøjelse, at vi på Bornholm endnu ikke har overgivet os til de utallige grimme plastikskraldespande man ser i resten af landet. Lad os holde os til det.

I Norge bruger man robotter til at sortere affaldet og sparer derfor både borgerne og miljøet for en masse ulejlighed og grimme plastikskraldespande.

Kunne man på Bornholm ikke overveje at bruge sådan en fiks løsning, når nu den fungerer så godt i udlandet? Det er jo endnu ikke for sent.

Ekstra ros

Og bare lige en ekstra ros til Bornholm.

Det er stadig muligt at betale med kontanter og klippekort i bussen og chaufførerne er meget venlige og hyggelige. Det er et ekstra plus til Bornholm, at alt ikke skal være digitalt.

Og endnu mere ros: Der er ingen 15 minutters by på Bornholm som så mange andre steder, hvor befolkningens bevægelsesfrihed ønskes begrænset på grund af klimaløgnen. Her er bornholmerne nok mere fornuftige og ved godt, at vi mennesker hverken kan influere på vejret eller klimaet.

En lærestreg i Tejn

Tejn er desværre blevet ødelagt af de grimme huse i vandkanten.

Lad det være en lærestreg og lad os beskytte Bornholms unikke skønhed. Vi må ruste os til at lukke ørerne for alle de tossestreger, der kommer ”ovrefra”, som kun handler om at gøre alting grimmere, dyrere og endnu mere frihedsindskrænkende for os almindelige mennesker.

Skumle internationale konglomerater ligger på lur for at opkøbe jorden, bygge grimme, dyre kasser, plastre vores smukke landskab til med giftige solceller og vindmøller og tage magten fra os. Det skal de ikke have lov til.