Vildt politisk skift: Madskolen er reddet
Madskolen på Paradisbakkeskolen i Nexø. Foto: Berit Hvassum

KOMMUNEBUDGET | NEXØ | GRATIS
12. SEP 2021 • 17:31
Af: Nanna Krogh

Vildt politisk skift: Madskolen er reddet

Madskolen på Paradisbakkeskolen i Nexø skal alligevel ikke lukke ved årsskiftet.

Det fortæller kommunalbestyrelsesmedlem og medlem af børne- og skoleudvalget, Maria Fromseier Kjærgaard (S), i en pressemeddelelse, efter at den socialdemokratiske gruppe søndag holdt møde, hvor budgettet blev drøftet. 

Bevillingen til den fortsatte drift af madskolen blev ellers skåret væk ved det budgetforlig, som Socialdemokratiet og Venstre indgik den 3. september.

Socialdemokratiet udtrykker glæde over ændringen af beslutningen om madskolen:

– Kritikken og de sidste dages debat af besparelsen på madskolen har gjort stort indtryk både på gruppen og vores socialdemokratiske bagland. Beslutningen er blevet drøftet indgående, og vi har lyttet til de mange bekymringer fra såvel forældre som elever i rettighedsrådet og borgere på Bornholm. 

– Vi er meget glade for, at det i samarbejde og enighed med vores budgetpartner Venstre er lykkedes at ændre beslutningen, står der blandt andet i pressemeddelelsen.

Socialdemokratiet understreger, at DASK også fortsætter, og at der sideløbende evalueres med både de unge, forældrene og det professionelle personale. DASK fortsætter dog uden, at budgetforliget ændres. DASK har dermed stadig kun finansiering i 2022, og halvt finansiering i 2023. Herefter skal der forelægge en evaluering, så børne- og skoleudvalget kan tage stilling til de fremtidige tilbud.Flere nyheder