Unge pakkede adventshjælp til 74 bornholmere

Unge pakkede adventshjælp til 74 bornholmere
De unge gik til opgaven med et smil på læben. Privatfoto
NOTITS | ABONNENT | 24. NOV 2022 • 18:33
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
24. NOV 2022 • 18:33

I tirsdags var 25 unge fra Luthersk Missions Ungdom mødt op i Rønne Missionshus for at pakke adventshjælp, som skal gives til bornholmere med trængt økonomi.

I alt har 74 søgt om adventshjælp, men midlerne fra Luthersk Missions Ungdoms landskasse rakte i første omgang kun til 50 pakker.

Heldigvis blev der fundet lidt ekstra penge, så alle ansøgere kunne få hjælp, oplyser Luthersk Mission i en pressemeddelelse.

– Mange af dem, der har søgt, angiver, at det skyldes de stigende mad- og energipriser. Andre er enlige forældre, er syge eller har på andre måder svært ved at få det til at hænge sammen. Derfor er vi virkelig glade for at kunne hjælpe – og de unge gav også udtryk for, at det gav rigtig god mening at bruge deres tirsdag på at pakke, fortæller Anders Solgaard, der er præst og ungdomskonsulent i Luthersk Mission på Bornholm.

Adventshjælpen bliver uddelt fire forskellige steder på Bornholm. Torsdag blev den første hjælp delt ud i LM-kirken i Rønne Missionshus, og på lørdag bliver der delt ud i LM-afdelingerne i Østerlars, Aakirkeby og i Nexø.

Pengene til projektet er indsamlet i Luthersk Missions kirker, missionshuse, ungdomsforeninger og junior- og børneklubber, så mange af de unge har selv været med til et sponsorløb, sælge småkager, auktioner og alt muligt andet. På landsplan er der samlet omkring 500.000 ind til jule- og adventshjælp, som er blevet uddelt over hele landet.

Normalvis går landsindsamlingen til et arbejde i udlandet, men på grund af usikkerheden med corona, da dette års projekt skulle planlægges, blev det til et projekt i Danmark.

– Og det er de 74 modtagere af adventshjælp på Bornholm nok glade for, fortæller Anders Solgaard.

Adventshjælpen består af madvarer, brætspil, gavekort, bøger, juleklip og andre gode sager. Privatfoto