Unge pakkede adventshjælp til 74 bornholmere

Unge pakkede adventshjælp til 74 bornholmere
De unge gik til opgaven med et smil på læben. Privatfoto
NOTITS | ABONNENT | 24. NOV 2022 • 18:33
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
24. NOV 2022 • 18:33

I tirsdags var 25 unge fra Luthersk Missions Ungdom mødt op i Rønne Missionshus for at pakke adventshjælp, som skal gives til bornholmere med trængt økonomi.

I alt har 74 søgt om adventshjælp, men midlerne fra Luthersk Missions Ungdoms landskasse rakte i første omgang kun til 50 pakker.

Heldigvis blev der fundet lidt ekstra penge, så alle ansøgere kunne få hjælp, oplyser Luthersk Mission i en pressemeddelelse.

– Mange af dem, der har søgt, angiver, at det skyldes de stigende mad- og energipriser. Andre er enlige forældre, er syge eller har på andre måder svært ved at få det til at hænge sammen. Derfor er vi virkelig glade for at kunne hjælpe – og de unge gav også udtryk for, at det gav rigtig god mening at bruge deres tirsdag på at pakke, fortæller Anders Solgaard, der er præst og ungdomskonsulent i Luthersk Mission på Bornholm.

Adventshjælpen bliver uddelt fire forskellige steder på Bornholm. Torsdag blev den første hjælp delt ud i LM-kirken i Rønne Missionshus, og på lørdag bliver der delt ud i LM-afdelingerne i Østerlars, Aakirkeby og i Nexø.

Pengene til projektet er indsamlet i Luthersk Missions kirker, missionshuse, ungdomsforeninger og junior- og børneklubber, så mange af de unge har selv været med til et sponsorløb, sælge småkager, auktioner og alt muligt andet. På landsplan er der samlet omkring 500.000 ind til jule- og adventshjælp, som er blevet uddelt over hele landet.

Normalvis går landsindsamlingen til et arbejde i udlandet, men på grund af usikkerheden med corona, da dette års projekt skulle planlægges, blev det til et projekt i Danmark.

– Og det er de 74 modtagere af adventshjælp på Bornholm nok glade for, fortæller Anders Solgaard.

Adventshjælpen består af madvarer, brætspil, gavekort, bøger, juleklip og andre gode sager. Privatfoto

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning