Tue vil være en del af udviklingen i Tejn: 'Der mangler for eksempel noget streetfood'

Tue vil være en del af udviklingen i Tejn: 'Der mangler for eksempel noget streetfood'
Tue Seifert Boeskov har sammen med sin bror købt Tejn Smedeforretnings kontor- og lagerbygninger på Tejn havn. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 28. MAJ 2021 • 19:37
| ABONNENT
28. MAJ 2021 • 19:37

ERHVERV

Tejn Smedeforretnings kontor- og lagerbygninger på Tejn Havn er blevet solgt.

Køberne er brødrene Tue Seifert Boeskov og Michael Seifert, som overtager ejendommen 1. september.

Hvad der præcis skal være i de lidt over 1300 kvadratmeter kan Tue Seifert Boeskov ikke løfte sløret for endnu, fordi han og hans bror stadig overvejer, hvilket koncept de vil lave.

Ét er dog sikkert, Tue Seifert Boeskov vil være en del af den positive udvikling, der er i Tejn og omkring Tejn havn.

– Der er et rigtig spændende miljø, som jeg tror, vi kan bidrage til. Jeg tror, vi kan løfte havnen til noget helt andet end den industrihavn, den var engang, og lave noget, som er spændende for både bornholmere og turister. Hvad det så helt præcis bliver, kan jeg ikke sige endnu. Der er mange muligheder i det her sted, så det skal jeg bruge vinteren til at tænke over, siger han.

Vil være en del af udviklingen

Tue Seifert Boeskov er selv vokset op i Rønne, men flyttede til København efter gymnasiet og boede der i flere år og stiftede familie.

I 2018 købte han og hans hustru Agnethe så et hus i Tejn, som de satte i stand og senere flyttede ind i med deres tre børn.

Tue Seifert Boeskov begyndte at lære folk i byen at kende og fandt ud af, hvordan nye initiativer blomstrede op især omkring havnen.

Bryggeriet Penyllan, formidlingsvirksomheden Ivandet og den kommende Kalas-iscafé.

Initiativer, der inspirerede ham til også at starte noget på Tejn Havn.

– Det er jo fantastisk med den arbejdsiver, de har, og det liv, de skaber på havnen. Det håber jeg, jeg kan bidrage til, og jeg tror, det er det rigtige tidspunkt, vi kommer med. Hvis tendensen ikke allerede havde været her, var det nok svært at starte noget op, men nu er der en positiv udvikling i gang, som vi gerne vil være en del af, siger han.


Planen er, at Tue Seifert Boeskov skal drive en virksomhed i lokalerne, som samler folk omkring havnen lige som bryggeriet Pennylan og formidlingsvirksomheden Ivandet også gør. Men konceptet er endnu ikke helt på plads. Foto: Jacob Jepsen


Ikke en konkurrent til de andre

Tue Seifert Boeskov arbejder til dagligt som projektleder i virksomheden HHM A/S på Sjælland, hvor han arbejder med byggeri og entreprise.

Det arbejde fortsætter han med, men ved siden af vil han drive en virksomhed fra de gamle smedeforretningslokaler.

Selvom konceptet ikke er på plads endnu, lufter Tue Seifert Boeskov alligevel lidt af de tanker, han gør sig om planerne med stedet.

– Det bliver i de eksisterende lokaler, og det bliver noget, som ikke er i konkurrence med de andre ting, der allerede er på havnen, men som spiller sammen med dem og udfylder behov, der ikke bliver opfyldt nu, siger han.

Mangler et godt spisested

Selv mener Tue Seifert Boeskov, at der er behov for et sted, hvor man kan få noget god mad.

– Der mangler et godt spisested eller for eksempel noget streetfood, som kan supplere til det her havnemiljø, hvor man kan købe sig en øl og en is, siger han.

Spørger man ham, hvad han håber, der er i lokalerne om fem år, kan man ane, at tankerne om et manglende spisested og konceptet for hans forretning nok hænger sammen.

– Om fem år håber jeg, det her er et sted, som er en del af et pulserende miljø på havnen. Et sted, hvor der er noget med fødevarer, drikkevarer og aktivitet, siger han.

Nærmere vil han ikke komme tankerne med stedet endnu. Indtil konceptet er helt på plads, vil han udleje lokalerne til andre.