'Vi er begejstrede for at bo i Tejn. Vi føler virkelig, det er blevet vores by'

'Vi er begejstrede for at bo i Tejn. Vi føler virkelig, det er blevet vores by'
Tue Seifert Boeskov. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 1. JUN 2021 • 06:00
| ABONNENT
1. JUN 2021 • 06:00

DAGENS NAVN: Tue Seifert Boeskov flyttede tilbage til Bornholm sidste år og har nu købt Tejn Smedeforretnings kontor- og lagerbygninger på Tejn havn. Her vil han drive en forretning, men konceptet for den er endnu ikke helt på plads.

Du starter noget nyt, stadig uvist hvad, i Tejn. Hvorfor?

– Fordi vi er begejstrede for at bo i Tejn. Vi føler virkelig, det er blevet vores by, og vi vil gerne bidrage til, at der sker gode ting i Tejn.

Hvad arbejder du med ved siden af dit kommende projekt i Tejn?

– Jeg arbejder som projektleder på byggerier i København. Jeg har lige lavet et spændende projekt i Ny Østergade og Store Regnegade, som har fået meget ros for, at det passer godt ind i det eksisterende bybillede. Det er jo ikke min fortjeneste, for det er jo arkitekterne, der har tegnet det, men det ville ikke kunne lykkes uden os, der har fået det bygget, så jeg er da lidt stolt af det. Det er kronen på værket i min karriere. I hvert fald for nu.

Hvorfra kommer lysten til at lave det her i Tejn?

– Det er for at udfordre mig selv i at lave noget andet også. Jeg har været i byggebranchen i 20 år, men inden da har jeg været bartender og barchef, og det er det, jeg bygger ovenpå nu ved at lave det her sted. Men jeg fortsætter også med at arbejde i byggebranchen.

Hvad kan du godt lide ved at være projektleder i byggebranchen?

– Det er at være der, hvor det sker. Det er fedt at have ansvaret for, at byggeriet kommer op at stå og få det til at hænge sammen. Det er den gode blanding af at sidde foran computeren til nogle opgaver og også være ude på byggepladsen. Den afveksling kan jeg rigtig godt lide. Og så er der mange forskellige mennesker og faggrupper på et byggeprojekt, og jeg skal få dem til at arbejde sammen. Jeg er en slags mediator, der sørger for, at dialogen er god mellem alle parter, og at tingene glider. Som projektleder arbejder jeg også med økonomi og kontrakter, så det er et meget alsidigt arbejde. Jeg synes, jeg kommer klogere hjem hver dag, selv her efter 20 år, og det kan jeg godt lide.

Hvad laver du, når du ikke arbejder?

– Jeg har løbet meget. Især trailløb har været en stor passion og stor glæde for mig og min kone. Det startede, da jeg var 39, hvor jeg holdt op med at ryge og var blevet lidt stor. Jeg sagde, at jeg skulle løbe et maraton, inden jeg blev 40, og det gjorde jeg også. Altså jeg kom igennem, men det kunne gøres bedre. Så jeg løb flere maratons. Så begyndte jeg at løbe trailløb, hvor man løber meget op og ned. Jeg løb 50 kilometer, så 80, så 100, så 120 og så ikke mere end det.

Hvilken løbeoplevelse har været særlig for dig?

– Det var min 50 miles, som var Hammertrail her på Bornholm. Der brød jeg den der grænse, jeg havde prøvet ved maraton, og kom over de 40 kilometer. Og så var naturoplevelsen stor. Løbet startede, mens det stadig var mørkt, og vi hørte fuglene begyndte at synge og så solen stå op, mens vi løb der på Hammeren. Det var uforglemmeligt.

Hvorfor løber du ikke for tiden?

– Jeg har renoveret vores hus i et par år, og det er faktisk blevet min hobby at sætte ting i stand. Det lyder måske åndssvagt, når jeg arbejder med byggeri til daglig, men der er forskel på at styre et byggeri og selv udføre håndværket. Jeg har jo lært en masse om godt håndværk gennem mit arbejde, og jeg nyder at lave tingene selv derhjemme, når jeg har fri.

 


Tue Seifert Boeskov

Alder: 48 år

Bopæl: Bor i Tejn, men er opvokset i Rønne og har boet mange år i København.

Kone og børn: Gift med Agnethe Nordin og har tre børn. To drenge på 16 år og en pige på 13.