Lokale kræfter blev hædret

Lokale kræfter blev hædret
Steen Komstedt til venstre og Lars Olsen til højre hædres for deres store arbejde med byens små boldspillende poder. Det siges, at man kan høre Steen Komstedts stemme i hele byen, når der er træning. Foto: Berit Hvassum
FORENINGSLIV | RØ | ABONNENT | 26. AUG 2021 • 20:30
FORENINGSLIV | RØ | ABONNENT
26. AUG 2021 • 20:30

Lokale ildsjæle og initiativtagere fra Tejn blev hyldet på Restaurant Rø torsdag aften. Det blev de umiddelbart inden og i forlængelse af generalforsamlingen, som Tejn Borgerforening holdt på restauranten.

Inden generalforsamlingen gik i gang, ønskede Tejn Borgerforening at hylde nogle lokale borgere, der på hver deres måde har ydet en ekstra indsats for lokalsamfundet. Noget har udmøntet sig i konkrete tiltag, og noget har givet en masse tilbage til lokalsamfundet på den ene eller anden måde. Fælles for prismodtagernes indsatser er, at deres indsats har været til gavn for borgere i Tejn og omegn, og det skal nu hyldes. Det er nemlig vigtigt, at anerkende lokale kræfter, fortæller formanden for Tejn Borgerforening, Brita Hansen.

– Ildsjæle og initiativprisen er oprettet for at hylde nogle frivillige, som gør et ekstraordinært stykke arbejde, som de ikke får nogen løn for. Deres indsats er til gavn for hele byen og dens indbyggere, siger Brita Hansen

Fritløbning til den store medalje

Der er tale om to priser, der torsdag aften blev uddelt. Tejn Borgerforenings initiativpris 2021 og Tejn Borgerforenings Ildsjælepris 2021. Initiativprisen 2021 gik til Bent Pedersen for at tage initiativ til en hundepark i Tejn. Bent Pedersens initiativ opstod, da han selv har en hund, som han ønskede at lufte uden snor, hvor den frit kunne løbe rundt og møde nye hunde.

Det forslag gik han til Tejn Borgerforening med, der gik videre til kommunen med det, som til sidst afsatte et grønt område, hvor hundeparken kunne blive en realitet. Bent Pedersen gik herefter straks i gang med at færdiggøre projektet selv. Det hedder nu fritløbshegningen, der er et indhegnet område, hvor hunde kan løbe frit. Det er frit tilgængelig for alle at bruge. Udover indhegningen fik Bent Pedersen også opsat bord og bænkesæt til de kaffedrikkende hundeejere.

For Bent Pedersen var der ikke langt fra tanke til handling. Og det har altså gavnet flere hundeejere i Tejn. Derfor modtog Bent Pedersen et diplom fra Tejn Borgerforening, og han modtog også en pengegave, som tak for den ekstra indsats han har ydet.

Bent Pedersen går mange ture med sin hund. Nu kan han, takket være ham selv, slippe hunden fri i indhegning sammen med andre hunde. Foto: Berit Hvassum.

To ildsjæle, der ikke kan skilles ad

Ildsjæleprisen var i år noget lidt særligt. Der var nemlig ikke bare én modtager af Tegn Borgerforenings Ildsjælepris 2021, men to. Som borgerforeningen skriver i deres pressemeddelelse "har Borgerforeningen valgt to Ildsjæle, da det er svært at sige Steen Komstedt uden også at sige Lars Olsen". Steen Komstedt og Lars Olsen er årets modtagere af Tejn Borgerforenings Ildsjælepris 2021.

– De to har et fantastisk fællesskab omkring boldleg for små poder, der har til huse i Mulighedernes Hus under Tejn Idrætsforening. Her kommer mange små børn under skolealderen sammen med en voksen hver lørdag formiddag og leger. Steen og Lars har slæbt en masse spændende aktivitetsting frem og instruerer samtidig med, at de servicerer med frugt og drikkelse, siger Brita Hansen

Steen Komstedt og Lars Olsen anerkendes for deres enorme engagement for byes unge. De har i deres sommerferie blandt andet arrangeret en olympiade for børn. De har sørget for aktiviteter, hvor man kan blive kølet helt af i sommervarmen. Vandkamp, vandsjov og vandrutsjebaner har de stablet på benene. Den eneste regel, som Steen og Lars havde i deres arrangementer, var, at børnene skulle have det sjovt.

Torsdag aften modtog de også et diplom og en personlig pengegave. Derudover får de også et økonomisk tilskud til deres poder i idrætsforeningen, som de træner.

Årets prismodtagere har på trods af et hårdt år som frivillige, da corona har lukket det meste foreningsaktivitet ned, brændt igennem i lokalsamfundet, og det er i år fællesnævneren for årets prismodtagere til generalforsamlingen i Tejn Borgerforening.

– Begrundelsen for netop disse valg i år er deres ukuelige vilje på trods af coronanedlukninger, at fastholde deres visioner og finde løsninger, selv i en anderledes tid. Må vi ikke lege med de små inde, går vi ud, må vi ikke være så mange, sender vi forældrene væk. De fandt en løsning hele vejen igennem til glæde for børn og voksne, siger Brita Hansen.