Trods corona: Passagertallet steg med 17,5 procent - langt flere biler, færre busser
Bornholmslinjen transporterede 22.000 flere passagerer på ruterne Rønne-Køge og Rønne-Ystad end i oktober 2019. Arkivfoto: Berit Hvassum

| GRATIS
15. NOV 2020 • 11:15
Af: jakob-noermark

Trods corona: Passagertallet steg med 17,5 procent - langt flere biler, færre busser

TRANSPORT

Corona-forsigtighed minimerede på ingen måde rejselysten og mobiliteten til og fra Bornholm i oktober. Passagertallet med Bornholmslinjens samfundsbetingede færgeruter mellem Rønne og Køge/Ystad steg med 17,5 procent til sammenligning med samme måned sidste år.

Bornholmslinjen har registreret 147.528 passagerer, hvilket er cirka 22.000 flere end i oktober 2019.

Mange danskere vendte blikket mod Bornholm, da muligheden for at rejse til udlandet på efterårsferie i år var begrænset. Kapaciteten på færgerne var større end i fjor, da der blev afviklet 26 flere overfarter mellem Rønne og Ystad. De fleste af dem var ekstraafgange, som var blevet flyttet til efteråret på grund af corona-relaterede aflysninger i foråret.

Bornholmslinjens månedsstatistik viser desuden, at flere foretog rejsen i egen bil, hvor man ikke skal bekymre sig over at sidde for tæt på fremmede som i busserne. Mens antallet af busser på færgerne var 12,5 procent lavere end i oktober 2019, transporterede Molslinjen 29,5 procent flere personbiler til og fra Bornholm.

18 forsinkelser

I månedens løb aflyste Bornholmslinjen otte afgange. Ud af de 370 gennemførte overfarter havde 95,1 procent rettidig ankomst. Det vil sige, at færgerne 18 gange ankom til destinationshavn med mere end ti minutters forsinkelse.

Rederiet har dog ikke indhentet det tabte fra forårsmånederne, hvor den hårde nedlukning begrænsede aktiviteten voldsomt. I april var passagertallet eksempelvis blot på en tredjedel af niveauet i 2019. Set over de første ti måneder af 2020 er passagertallet 9,6 procent lavere end de tilsvarende måneder året før.

Rønne-Sassnitz-ruten, der i løbet af oktober blev ramt af skærpede tyske rejseregler til Region Hovedstaden, indgår ikke i tallene fra Bornholmslinjens månedsrapport.

Flere nyheder