To unge mænd sigtes for røveri
Retten på Bornholm. Foto: Berit Hvassum

RETTEN | BORNHOLM | GRATIS
25. JUL 2021 • 11:44
Holger Larsen
Journalist

To unge mænd sigtes for røveri

To unge mænd blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Bornholm, hvor sigtelserne lød på røveri, trusler og vold.

De to mænd på henholdsvis 22 og 21 år blev anholdt lørdag, og de sigtes for tre forhold. Røverisigtelsen handler om en natlig hændelse på en adresse i Allinge, hvor de to sigtes for at have slået en mand flere gange og herefter have taget cirka fem gram hash fra manden,

De to andre forhold handler om trusler og vold mod en anden mand end den forurettede i Allinge. Her foregik det ved Ostehjørnet i Østergade i Rønne. De unge mænd sigtes for at have truet forurettede med en kniv mod maven, mens manden lå på jorden. De sigtes for i samme ombæring at have slået manden fire gange i hovedet med knyttet hånd.

Den 22-årige mand erkendte sig skyldig i alle tre forhold. Den 21-årige mand erkendte sig skyldig i vold og tyveri i Allinge. Men kunne ikke erkende røveri. Han påstod sig uskyldig i trusler og vold i Rønne.

Dørene blev lukket

Pressen kan kun videregive sigtelserne i sagen, da dommeren valgte at imødekomme anklagerens begæring om dørlukning i sagen, når det handlede om de to sigtedes forklaringer om hændelserne i Allinge og Rønne, og om den dokumentation, som skulle fremlægges i sagen.

Anklageren begrundede sit ønske om dørlukning med, at der stadig efterforskes, og der er oplysninger, man ikke ønsker kommer ud i offentligheden.

Det fremgik, at de to sigtede efter dørlukningen ville afgive forklaringer hver for sig.

Fængslet i fire uger

Dommeren besluttede ved afslutningen af retsmødet at varetægtsfængsle de to mænd i fire uger.Flere nyheder