Thors til krisemøde hos indenrigsministeren: Ringe økonomi
Borgmesteren håber på forståelse for, at udligningsreformen ikke løser Bornholms problemer. Arkivfoto: Jacob Jepsen

POLITIK | BORNHOLM
10. OKT 2021 • 10:00

Thors til krisemøde hos indenrigsministeren: Ringe økonomi

Regionskommunen er ikke i stand til at levere den service over for borgerne, som den gerne ville, slår borgmesteren fast.

Udligningsreformen har ikke løst Bornholms udfordring med, at udgifterne er større end indtægterne.

Det fortæller DR Bornholm, og til regionalradioen oplyser borgmester Thomas Thors (S), at han mener, situationen er problematisk.

Borgmesteren har da også fået lovning på et møde med indenrigsminister Kaare Dybvad (S) om sagen.

– Vi er ikke i stand til at levere den service over for vores medborgere, som vi gerne ville, og det, som jeg håber på, er, at vi får en forståelse for det her, siger Thomas Thors til DR Bornholm.

Han oplyser videre, at regionskommunen de senere år har opgraderet en række tilbud inden for kernevelfærden, børn og ældre, men at det har vist sig, at indtægterne ikke slår til.

– Vi har været optimistiske her de seneste år, for vi har set frem til udligningsreformen, og det betyder, at hvis vi ikke får yderligere, rimelig udligning, så er vi nødt til at gå ind og se på driften, slår borgmesteren fast over for regionalradioen, som videre fortæller, at Thors håber på en flerårig aftale om tilskud, som udligner Bornholms særlige økonomiske udfordringer.

 Flere nyheder