Testcenter åbner i Aakirkeby

Testcenter åbner i Aakirkeby
Arkivfoto: Jacob Jepsen
| 3. MAR 2021 • 12:09
Julia Aka Wille
Journalist

3. MAR 2021 • 12:09

CORONA

Fra torsdag bliver det nemmere at blive testet for covid-19 for borgerne i Aakirkeby. Der åbner der nemlig et nyt testcenter i Aakirkeby. Det skriver Bornholms Regionskommune i en pressemeddelelse. Det nye center vil have åbent for kviktest alle ugens dage, og om fredagen vil der også være mulighed for at få foretaget en PCR-test i testcenteret i Aakirkeby.

Borgmester, Thomas Thors (S) er glad for, at det er lykkes at få endnu et testcenter.

– Jeg er meget, meget tilfreds med, at det lykkedes, at vi nu også får et testcenter i Aakirkeby, som har åbent hele ugen. Dermed har vi virkelig gode muligheder for kunne leve op til anbefalingerne om, at alle bornholmere bør lade sig teste en gang om ugen, fortæller han.

Det er Region Hovedstaden, der har etableret det nye testcenter og Copenhagen Medical, som er leverandør af selve kviktestene.

Der bliver åbent for kviktest (i næsen og uden tidsbestilling) allerede i morgen torsdag den 4. februar kl. 8.00. Herefter er der åbnet hele ugen med åbningstiden 8 til 20. Adressen er Nygade 42 (Bakkebo).

Fredage tilbydes PCR-test (foretages i halsen). Det sker i tidsrummet klokken 10 til 16 på Syrenvej 4 (tidligere børnehave). Det kræver tidsbestilling at få foretaget PCR-test.

Region Hovedstaden har i forbindelse med genåbningen af Bornholm i denne uge åbnet flere nye testcentre i forskellige byer blandt andet grundet en anbefaling om mindst é ugentlige coronatest for alle bornholmere.

Region Hovedstaden skriver, at de følger testindsatsen på Bornholm tæt, og at der løbende kan ske ændringerne i indsatsen.