Se Leif Olsen danse af glæde over elbiler

Se Leif Olsen danse af glæde over elbiler
Leif Olsen har nu været ude i sin have og tage sig en begejstret sving om med træerne af ren og skær glæde. Foto: Jacob Jepsen
NOTITS | 5. MAR 2021 • 20:03
NOTITS
5. MAR 2021 • 20:03

DANSEN OM ELBILERNE

Man skal passe på med, hvad man lover. I 2010 erklærede TV2's daværende politiske redaktør, Henrik Qvortrup, at han ville æde sin gamle hat, hvis det skulle lykkes Liberal Alliance at komme over spærregrænsen på to procent til det dengang kommende folketingsvalg.

Liberal Alliance kom i Folketinget, og Qvortrup måtte bide i det sure ... nej, så billigt slap han ikke, han måtte bide i sin gamle, sure hat, måtte han.

Det gjorde han så i 2011 for rullende kameraer i "Go'Morgen Danmark", og det var ingen ringere end den bornholmske kok Gorm Wisweh, der stod for serveringen:

Stråhat braiseret i rødvin i tomatsovs med dertilhørende risotto.

For at gøre hatten ekstra mør, havde retten simret i 12 timer og hver fjerde time blev vandet skiftet, så eventuelle limrester og andet skidt fra hatten blev filtreret fra.

Her under mere østlige himmelstrøg erklærede kommunalbestyrelsens Leif Olsen (SF) – lidt mere forsigtigt, kan man sige – den 27. januar, at han var klar til at danse rundt ude i sin have, hvis det skulle lykkes at få optioner på nogle elbiler med i kommunens seneste udbud på nye biler.

Allerede få dage efter blev det besluttet at trække kommunens udbud på biler tilbage og lave et nyt, som kunne inkludere elbiler, hvilket fik SF'eren til i avisen at sige:

– Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Vi må selvfølgelig se på det praktiske, og jeg kan ikke love, at det bliver alle 41 biler, der bliver skiftet ud. Men det her, det rykker.

Og adspurgt, om han allerede havde været ude at danse i haven, svarede Leif Olsen:

– Det skal nok komme.

Og som det fremgår af videoen her, har Leif Olsen nu været ude i sin have og tage sig en begejstret sving om med træerne af ren og skær glæde.