Se hvornår du kan blive testet: Ikke mange ledige tider tilbage op til jul

Se hvornår du kan blive testet: Ikke mange ledige tider tilbage op til jul
Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 15. DEC 2020 • 14:28
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
15. DEC 2020 • 14:28
SUNDHED

Hvis man ønsker at blive corona-testet inden jul, er der stadig tider at få på Bornholm, men der er ikke frit valg på alle hylder i testcentret på Ullasvej i Rønne.

– I dagene op til jul er vi ved at være fyldt op, siger Helle Holm, der er leder af testcentret.

Sværest bliver det at få tid til den 22. december. Her var der blot et enkelt ledigt tidspunkt tilbage, da Bornholms Tidende tirsdag formiddag loggede på coronaprover.dk for at tjekke udbuddet.

Den 20. og 21. december kan man kun blive testet om eftermiddagen, da alle tider om morgenen og formiddagen er reserveret.

Der er netop åbnet for tidsreservation til de efterfølgende dage, og derfor er der mange ledige tider fra og med den 23. december. Ønsker man at få vished inden julemiddagen, kan man ikke vente med at lade sig teste til sidste øjeblik, da svaret i de fleste tilfælde først foreligger dagen, efter at prøven er taget.

For Helle Holm er svært at sige, hvordan efterspørgslen bliver på helligdagene, hvor testcentret lukker lidt tidligere end normalt.

– Det er svært at sige. Men op til jul, op til nytår og efter nytår forventer vi at få travlt, siger Helle Holm.

24. og 31. december lukker testcentret klokken 13, mens der juledag og nytårsdag vil være åbent indtil klokken 15. Alle andre dage er der åbent klokken 9-17.

Hvis det ikke kan lade sig gøre at finde en testtid, der passer til ens behov, er der to muligheder mere på Bornholm – det nye lyntestcenter i Søndermarkshallen og den mobile testenhed, der ifølge Helle Holm bliver sendt ud at køre i dagene op til jul samt mellem jul og nytår.

Mange danske testcentre har lange ventetider. Ud af landets 34 hovedtestcentre var det kun på Bornholm og Lolland, at mindst ti procent eller mindst 200 af tirsdagens tider var ledige, da Statens Serum Institut opgjorde antallet af reservationer i aftes.

I København, der lider under meget høje smittetal disse dage (5.000 bekræftede smittede inden for den seneste uge), skal man vente ni dage, hvis man vil testes og ikke er en nær kontakt til en allerede smittet person.