Sankthans i Hasle: Engagér jer

Sankthans i Hasle: Engagér jer
LEDER | 25. JUN 2024 • 05:30
LEDER
25. JUN 2024 • 05:30

Dagens leder er chefredaktørens sankthans-tale til Hasle.

Sankthans aften er en tid for fest, fællesskab og refleksion.

Som vi står her og ser flammerne danse mod himlen, kan vi tænke på, hvordan bålet også brænder for vores fælles fremtid. Vi lever i en tid med udfordringer, både lokalt og globalt. Israel-Palæstinakonflikten ryster igen Mellemøsten og vores eget folkemøde. Ruslands invasion af Ukraine minder os om, at krig og usikkerhed stadig er en del af virkeligheden. Kina udvider sin indflydelse, og verden føles mere kompleks og uforudsigelig med et vildt amerikansk præsidentvalg senere på året.

Men midt i denne tumult skal vi finde styrke i vores fællesskab her i Hasle. Vi er et samfund, der står sammen, selv når tiderne er svære. Vi skal huske, at vi på Bornholm har en unik evne til at klare os selv. Vi har en stærk ånd af selvforsyning og sammenhold, som er værd at bygge videre på. Hvis Rusland tager søkablet, går vi i ødrift og fortsætter vores liv. Det kan resten af Danmark ikke klare. Men ødrift både på strøm og alt muligt andet kan vi ikke klare alene på den på den lange bane.

Vi ser også udfordringer tættere på. De socioøkonomiske tal omkring uddannelse, sundhed og økonomi er langt fra i vores favør, og vi ser en stigning i behovene hos både de ældre og de yngste i vores samfund i de kommende år, og vi er ikke nok til at betale regningen.

Det kan føles som en tung byrde, men det er en byrde, vi kan bære sammen. Vi må alle engagere os mere i vores lokalsamfund, i demokratiet for at sikre en stærk og bæredygtig fremtid og bakke op om vores fælles kommune.

Flammerne lyser på Hasle i aften.

Hasle er et sted fyldt med potentiale. Vi har en smuk havn, fantastiske solnedgange, hyggelige butikker og restauranter. Vi har stålskonnerten Freya, som står som et majestætisk vartegn for vores maritime traditioner. Men vores by og havn kan blive endnu mere levende og indbydende. Vi skal alle bidrage til at skabe liv og fællesskab i vores gader og på vores pladser.

Brug denne aften til at tænke over, hvordan du kan gøre en større forskel. Måske er det at blive medlem af en lokal forening, støtte vores politikere med gode idéer, eller blot at hilse ekstra venligt på naboen.

Hver lille handling tæller, og sammen kan vi skabe en positiv udvikling for Hasle.

Lad os bruge denne sankthansaften til at forpligte os til at arbejde for vores fællesskab. Stem med hjertet og fornuften ved næste valg. Drop proteststemmerne. Deltag aktivt i debatten, og lad os støtte hinanden i at træffe de bedste valg for vores fremtid. Vi skal sikre, at Hasle og Bornholm forbliver stærke, levende og bæredygtige demokratiske samfund.

Hvis ikke vi værner om vores fantastiske samfund og udvikler det, er vi sårvbare, og andre vil forsøge at trække os i dårlige retninger.

Med disse ord ønsker jeg jer alle en fantastisk sommer og et nyt, godt Hasle-år. Lad os nyde hinandens selskab, fejre vores fællesskab og se frem til en lys fremtid sammen.

Glædelig sankthans.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT