Mad på bål satte skovbunden i brand

Mad på bål satte skovbunden i brand
Foto: Presse-fotos.dk
NYHED | 28. SEP 2024 • 13:07
NYHED
28. SEP 2024 • 13:07

Brandvæsnet er tidligt på eftermiddagen kørt til Rø Plantage, hvor et bål, der ikke var slukket ordentligt, satte ild i skovbunden. 

Et par der lørdag omkring middagstid gik en tur med hunden i Rø Plantage fik sig noget af en overraskelse, da de stødte på et rygende varmt område med små flammer på omkring halvanden kvadratmeter i skovbunden.

De valgte at ringe til Bornholms Brandvæsen, som straks rykkede ud med en sprøjte, en tankvogn og seks mand fra Allinge foruden indsatsleder Klaus Rønne Jensen.

– Det er et efterladt bål, som nogen har lavet mad på, kan man se, og det har spredt sig. Selvom det er mega vådt, så er skovbunden stadig nogenlunde tør, når vi kommer 10 centimeter ned, så der løber det bare nede i bunden stille og roligt, fortæller indsatslederen.

Han fortæller, at indsatsen er meget standard, når der er mindre brande i skov og plantage, og at koden er at kombinere vand og en skovl, så ildens bane under jorden bliver stoppet.

– Vi er 150 meter fra vejen, så der er et godt stykke, det ellers kan sprede sig på.

Senere på eftermiddagen oplyser Klaus Rønne Jensen, at skovbunden var slukket efter omkring en times arbejde, og han giver to gode råd med på vejen til dig, der kan lide at lave bål: 

– Lad være med at tænde et bål, hvis der ikke er indrettet en plads til det, og sørg for at bålet er slukket ordentligt, inden du forlader det - også selvom der er meget vådt. 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT