Røde faner og røde pandebånd ved demonstration mod militærkup
Demonstration på Store Torv i Rønne torsdag eftermiddag. Foto: Aleksander Klug

11. FEB 2021 • 17:00 • AF ALEKSANDER KLUG • GRATIS

Røde faner og røde pandebånd ved demonstration mod militærkup

DEMONSTRATION

Torsdag eftermiddag trodsede en større forsamling den bidende kulde for at demonstrere på Store Torv i Rønne.

– Vi er kommet her i dag for at protestere mod militærkuppet i Myanmar og vise vores sorg og medfølelse over for jer, der er her så langt fra jeres hjem, og som er urolige for jeres kære derhjemme. Vi er samlet her i dag i Rønne, og i tirsdags var vi samlet på Rådhuspladsen i København. Der var vi kun tre gange så mange samlet, som vi er i dag, det er ret godt gået, lød det fra talerstolen.

Demonstrationen fandt sted i solidaritet med det burmesiske folk kun få dage efter, at militæret tog magten i landet og arresterede den demokratisk valgte leder, Aung San Suu Kyi.

– Militæret har dermed tilsidesat befolkningens ønske om et demokratisk styre. Derfor ønsker vi, at militæret stopper sine ulovlige handlinger. Uretfærdigt har de arresteret statsrådgiver Aung San Suu Kyi og præsident U Win Myint med hans regerings ministre samt andre, der ønsker et demokratisk styre. Vi kræver, at de skal sættes fri, skrev Bornholms burmesiske befolkning i en pressemeddelelse inden demonstrationen.

– Myanmars befolkning har med valget i 2020 vist omverdenen, at den ønsker et demokratisk styre med fremtidig frihed. Myanmars militær har fuldstændig tilsidesat dette ønske og dermed foretaget et stort overgreb mod befolkningen.

Derfor vil vi burmesere, som bor i Danmark, udtrykke vores store utilfredshed med den forfærdelige måde, som militæret har behandlet Myanmar og dets befolkning på, fortsatte pressemeddelelsen.

Foto: Aleksander Klug

Det burmesiske mindretal på Bornholm er særligt forankret omkring menigheden i Nylars, der tæller omkring 100 medlemmer. Hver lørdag mødes medlemmerne i templet, hvor børnene undervises i sprog, kultur og religion.

I Myanmars største by, Yangon, er tusindvis af mennesker gået på gaden iført røde skjorter og med røde balloner i hænderne – farven, for Aung San Suu Kyis parti, Den Nationale Liga for Demokrati.

Også i Rønne bar flere af deltagerne i demonstrationen røde faner og røde pandebånd.

Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), fordømmer udviklingen i Myanmar:

– Jeg opfordrer alle parter til at respektere resultatet af demokratiske valg, udvise tilbageholdenhed og søge fredelig dialog, skriver han på Twitter. Han understreger samtidig, at de arresterede, eksempelvis Aung San Suu Kyi samt landets præsident, skal løslades.

Militæret har indført undtagelsestilstand i Myanmar og indsat den militære leder, Min Aung Hlaing, som landets nye leder.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.