Politikere brister hotellets drømme om en tagterrasse

Politikere brister hotellets drømme om en tagterrasse
Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 16. APR 2020 • 20:35
Af:
niels-ebdrup
| ABONNENT
16. APR 2020 • 20:35
Ejerne af Grønbechs Hotel i Allinge kan se langt efter at få realiseret deres ønske om at udvide hotellet med en tagterrasse.

På et møde i økonomi-, erhvervs- og planudvalget i går eftermiddags, torsdag, blev det klart, at de folkevalgte forholder sig ganske kritisk til projektet. Et flertal i udvalget bestående af Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Bornholmerlisten og SF indstillede, at der ikke bliver givet dispensation til udvidelsesplanerne. Dermed stopper processen i princippet der.

Det fortæller udvalgsformand, borgmester Winni Grosbøll (S).

– Et flertal i udvalget anbefalede, at man i virkeligheden stopper processen. At man ikke udarbejder et kommuneplantillæg og lokalplan til Grønbechs Hotel, siger Winni Grosbøll.

Ændret udvidelse er mulig

Man skulle tro at sagen endte der. Men Socialdemokratiet og Venstre er ikke helt så hårde i deres dom over hotellets udvidelsesdrømme. De to partier er i mindretal i økonomi-, erhvervs- og planudvalget. Til gengæld har de flertal i kommunalbestyrelsen. Derfor er det interessant, at netop Venstre og Socialdemokratiet lader til at være enige om at godkende en udvidelse – hvis bygherren ændrer projektet betragteligt. De vil nemlig kunne bære en dispensation igennem kommunalbestyrelsen.

– Et mindretal af Thomas Thors (S), jeg selv og Søren Schow (V) anbefaler kommunalbestyrelsen, at man igangsætter arbejdet med et kommuneplantillæg og en lokalplan, hvor der ikke åbnes for muligheden for at lave en tagterrasse, og hvor der samtidig bliver stillet krav til, at arkitekten i højere grad tilpasser bygningen til bymiljøet, siger Winni Grosbøll.

For borgmesterens parti at se, er det i udgangspunktet kun glædeligt, at nogen vil noget på Bornholm.

– For Socialdemokratiets vedkommende synes vi, det er dejligt, at vi har en hotelejer, der vil udvide og lave et godt produkt. Men vi kan se på høringssvarene, at der bekymringer omkring projektet. Dels er der bekymringer om tagterrassen, og derfor synes vi, at den skal pilles ud. Dels er der bekymringer om, at hotellet ligger i den del af byen, der skal omfattes af den bevarende lokalplan, siger Winni Grosbøll.

Enhedslisten: En utidig dispensation

Dansk Folkeparti, Bornholmerlisten og SF har gjort deres holdning op efter at have læst de 17 høringssvar, som borgere og Allinge-Sandvig Byforening har sendt til kommunen vedrørende udvidelsesplanerne. Enhedslisten har derimod hele tiden været modstander af overhovedet at igangsætte en proces, der tilgodeser hotellets udvidelsesplaner. Det fortæller partiets medlem af økonomi-, erhvervs- og planudvalget, Morten Riis.

– Nu kan jeg ikke udtale mig på vegne af alle. Men grundlæggende kan man være modstander på grund af de ting, der er kommet ind i høringssvarene. En udvidelse vil være til gene for naboerne. Man udvider indkigget til naboejendomme og -grunde betragteligt. Og arkitekturen passer ikke ind. Problemerne med parkeringsfaciliteter er bekrevet, og der kommer skyggefald.

– Men for Enhedslisten handler det mest om, at vi lige har vedtaget en bevarende lokalplan, hvor man siger, at havebyer skal stå i et særligt udtryk. Og s¥ vil man nu lave en proces, der trodser det, siger Morten Riis.

Det har i dag ikke været muligt at fange bygherren for en kommentar.