Pludselig trillede en kampvogn gennem Rønnes gader
Forsvarsmuseets M24 kampvogn blev fredag formiddag trukket fra sin vante plads foran museet til vinterhi på Almegårds Kaserne. Foto: Lisbet Holst

| GRATIS
13. NOV 2020 • 13:03
Af: mads-westermann

Pludselig trillede en kampvogn gennem Rønnes gader

MUSEUM

En kampvogn er ikke noget man ser på gaderne hver dag i Rønne, heldigvis. Men fredag var der dog en enkelt en af slagsen. Det var forsvarsmuseets gamle M24-tank, som under politieskorte blev trukket fra sommerresidensen foran museet på Arsenalvej til Almegårds Kaserne, hvor den skal tilbringe vinteren under tag.

Her skal den stå, indtil forsvarsmuseet åbner igen den 1. maj 2021, oplyser Jens C. Skaarup, som er næstformand i foreningen Kastellets Venner, der driver Bornholms Forsvarsmuseum.

Forsvarsmuseets kampvogn er en M24 Chaffee. Det er en amerikansk let kampvogn, der blev produceret fra 1944 til 1945, og som blev indsat i Europa i slutningen af 2. verdenskrig.

Det danske forsvar benyttede den fra 1952 frem til 1971, og Bornholms Værn fik i 1960 de første kampvogne til øen. Her blev den først taget ud af drift i 1975, fordi den med sin begrænsede størrelse blev anset for meget velegnet til brug i det bornholmske landskab.

Flere nyheder