– Men – har jeg også sagt til ham – vi kan som bornholmere heller ikke leve med, at vi er i svenskernes vold på den måde, at de kan få nogle ideer om, at de vil lukke grænsebommen. I den situation har vi ikke mange alternativer, så jeg har foreslået Kristian Pihl Lorentzen, at vi hælder DF's beslutningsforslag af brættet, men på en måde, så vi ser på, om vi kan få et flertal for at undersøge, om vi eventuelt i stedet kan investere i en rampe, der gør, at man kan tage imod hurtigfærgerne andre steder, hvis svenskerne bliver helt umulige.
En presbold
Og den rampe skal ligge hvor?
– Det har jeg ingen idé om. Man må aftale nærmere, hvad der er mest hensigtsmæssigt. Men som det fremgik af det seneste møde i Trafikkontaktrådet, så har Bornholmslinjen ikke brugt den T-foil, der er blevet monteret på Express 1, særlig meget, for det er først nu, besætningerne på Bornholmslinjens skibe er ved at finde ud af, hvordan de skal sejle i Østersøen. Står det til troende, må man sige, at det for det første er et mærkværdigt rederi, der overtager en opgave og skal bruge tre-fire år på at finde ud af, hvad opgaven består i, men for det andet, at man altså kan gøre meget i Østersøen, hvis man sejler på den rigtige måde.
– Sådan nogle ting må man blive klogere på, så man kan finde ud af, hvor man skal lægge et eventuelt nyt færgeleje, som kan benyttes, hvis det bliver nødvendigt – og finde ud af, om det overhovedet er en farbar vej at gå. Men jeg har også over for både regeringen og mine egne argumenteret for, at vi måske over for den svenske regering skulle lufte den her idé lidt højere, så også svenskerne hører, at vi overvejer at lave en direkte rute. På den måde får vi en presbold over for svenskerne i forhold til en forhandling om en transportkorridor, siger Peter Juel-Jensen og tilføjer: