Petanquesporten fejrer 25 år på Bornholm
Petanquespillet har nu været dyrket i bornholmske idrætsforeninger i 26 år. Søndag fejrer man med et års forsinkelse 25 års jubilæet i Nyker. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

15. MAJ 2021 • 10:45 • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

Petanquesporten fejrer 25 år på Bornholm

IDRÆT

Nyker Idrætsforening startede som den første klub på Bornholm med petanquespillet den 16. maj 1995, og netop på søndag, den 16. maj, har Nyker inviteret til et 25 års jubilæumsstævne, som ikke var muligt i 2020 på grund af nedlukningen af landet.

Petanque blev i første omgang en underafdeling under Nyker IF Atletik, og hvor atletikafdelingen først og fremmest bestod af ungdom, så var det primært de ældre medlemmer, der dyrkede spillet med de blanke kugler og "grisen".

Det fortæller Jørn Lund, der selv havde en "stor finger" med i spillet, da petanquespillet kom til Bornholm, og at det siden har bredt sig.

Den første petanquekugle blev kastet på Bornholm knap to år tidligere, den 5. september 1993, hvor "DGI-Bussen" kom forbi Nyker og præsenterede fire nye spil for bornholmerne.

Ved organiseringen af petanque under Nyker Idrætsforening, blev der i første omgang nedsat et udvalg bestående af Lauge Schou, Niels Jørgen Gregersen og Jørn Lund. I første omgang blev den eksisterende 100 meter løbebane benyttet som petanquebane. Senere fik man anlagt et antal baner til petanque, idet kommunen var meget behjælpelig med støtte til en ny og aktiv idræt.

Fem år efter starten i Nyker var der 10-11 aktive klubber på Bornholm, og udover en holdturnering afvikler både DGI og klubberne masser af stævner og vinspil i weekenderne. 
Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.