Pandemien påvirker Ocean Prawns: Overskud blev 29 millioner kroner mindre, men det er stadig solidt

Pandemien påvirker Ocean Prawns: Overskud blev 29 millioner kroner mindre, men det er stadig solidt
Ocean Prawns' primære aktivitet er MSC-certificeret fiskeri af rejer og hellefisk. Pressefoto: Ocean Prawns
| 4. JUN 2021 • 08:00
Henrik Nielsen
Journalist

4. JUN 2021 • 08:00

ERHVERV

Rejekoncernen Ocean Prawns kommer ud af 2020 med et koncernresultat på 55 millioner kroner efter skat. Det er 29 millioner kroner mindre end i 2019, og det passer fint til forventningerne.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ikke overraskende har den globale covid-19-pandemi udfordret Ocean Prawns. Dels har efterspørgslen på rejer ikke været lige så stor som tidligere, da restauranter i hele verden har været lukket ned i perioder, og det gør, at rejepriserne er faldet.

Desuden er logistikomkostningerne steget, idet der har været travlhed i havnene, stor efterspørgsel efter containere og krav om ekstra test af produkter. Særligt i Kina, som er Ocean Prawns' største marked, er der i øjeblikket skærpede importrestriktioner på specielt fisk og skaldyr, fremgår det af pressemeddelelsen.

– Årets resultat stemmer fint overens med vores forventninger til 2020. Ligesom de fleste andre brancher har 2020 for os været et uforudsigeligt år med en masse udfordringer, men jeg er stolt af vores dygtige og loyale medarbejdere i hele koncernen, som har gjort, at vi er kommet godt gennem pandemien. Vores flåde har fisket hele året, og vi har derfor kunnet fastholde vores dygtige folk ombord og på land, fortæller fiskeskipper og medejer Kristian Barslund Jensen i pressemeddelelsen.

En af de største

Forventningerne til 2021 er præget af fortsat usikkerhed om kvoter og covid-19-påvirkning af rejemarkedet. Koncernens ledelse forventer dog fortsat et positivt resultat.

Selvom Ocean Prawns' primære aktivitet er MSC-certificeret fiskeri af rejer og hellefisk, har koncernen en forkærlighed for Bornholm, skriver den i pressemeddelelsen. Den bidrager både med skattekroner og investeringer. Således er Ocean Prawns blandt øens største virksomheder, og koncernens virksomhedsportefølje på Bornholm beskæftiger 250 personer.

MSC-standarden er en videnskabelig metode, der bruges til at vurdere om et fiskeri er bæredygtigt.

Derudover bliver øens håndværkere holdt beskæftiget i diverse bygge- og renoveringsprojekter, senest med købet af Bornholms Konservesfabrik i Nexø, som er ved at blive omdannet til op mod 20 erhvervslejemål til lokale virksomheder og iværksættere.

Ændringer i bestyrelsen

På koncernens generalforsamling i mandags valgte Henrik Espersen at takke af efter 20 år i bestyrelsen.

– Henrik har i årene bidraget med sin store fiskeriindsigt og gode netværk i branchen, ligesom han har besiddet diverse bestyrelsesposter på vegne af koncernen. Jeg sætter stor pris på Henriks ihærdige indsats og mange gode indspark, siger Kristian Barslund Jensen.

I bestyrelsen indtræder direktør Tommy Bøgh Thomsen fra Sparekassen Bornholms Fond samt strategisk rådgiver Maria Haugaard Barslund. Ligeledes udnævnes Daniel Barslund til administrerende direktør, mens Kristian Barslund Jensen fortsætter som arbejdende bestyrelsesformand.

 


Om Ocean Prawns

Koncernens hovedaktivitet er rejefiskeri, hvor der årligt fanges omkring 20.000 ton koldtvandsrejer og hellefisk i Nordatlanten, hvilket gør Ocean Prawns til en af verdens største leverandører af MSC-mærkede rejer og hellefisk. Fiskeriet foregår gennem tilknyttede virksomheder og partnerskaber i Canada, Island, EU og Danmark, hvor Ocean Prawns bidrager med management samt teknisk og administrativ assistance.

Koncernens øvrige væsentlige aktiviteter består af finansielle investeringer samt investeringer i bornholmske virksomheder. På Bornholm beskæftiger koncernens virksomhedsportefølje 250 personer, og globalt er mere end 730 personer beskæftiget.

På Bornholm er koncernen blandt andet involveret i Fugato, Inhouse Bornholm, SJ Bornholm, Svaneke Bryghus, Bornholms Mosteri, Bornholms Ismejeri, Nord + Nord, KH Maskinværksted, Vinøst, Entreprenørfirmaet Jens Møller Gudhjem samt Ecovision Bornholm. Disse investeringer udgør cirka fem procent af koncernens samlede investerede kapital.

Derudover sponserer Ocean Prawns den bornholmske badmintonspiller Mathias Christiansen og cykelholdet BHS PL Beton Bornholm.

Endelig skal det nævnes, at i Danmark ejes fiskeskibe personligt. Derfor indgår Kristian Barslund Jensens resultat af de dansk indregistrerede fiskeskibe ikke i Ocean Prawns' koncernregnskab. Det gælder Ocean Tiger, Ocean Laura og Ocean Freja.