'Jeg søger ikke stillingen, fordi det er på Bornholm. For mig er det uddannelsesinstitutionen i sig selv, der er interessant'

'Jeg søger ikke stillingen, fordi det er på Bornholm. For mig er det uddannelsesinstitutionen i sig selv, der er interessant'
Pia Palnæs Hansen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 7. DEC 2020 • 13:28
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
7. DEC 2020 • 13:28
DAGENS NAVN: Pia Palnæs Hansen er ny rektor på Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Hun har fire uddannelser.

Hvorfor har du valgt at søge stillingen på Bornholm?

– Jeg har først og fremmest søgt, fordi jeg synes, at jeg har et solidt grundlag for at styrke skolens strategiske position i forhold til at være en attraktiv og bæredygtig uddannelsesinstitution. Jeg søger ikke stillingen, fordi det er på Bornholm. For mig er det uddannelsesinstitutionen i sig selv, der er interessant.

– Jeg tror, at jeg kan være med til at bidrage til vækst i lokalsamfundet på en anden måde, end jeg kunne på Diakonissestiftelsen.

– Jeg kommer fra en institution, hvor man for sygeplejerskernes vedkommende har Danmarks højeste gennemsnit for at komme ind og også har det højeste gennemsnit, når de studerende slutter med deres bacheloreksamen. De erfaringer kunne jeg godt tænke mig at tage med og på den måde være med til at sætte en faglig retning og standard og gøre uddannelserne endnu mere attraktive, end de er i dag.

Hvad bliver den store udfordring i jobbet?

– Det er, at vi står overfor en uddannelses- og arbejdskultur, der shopper. Det er ikke specielt for Bornholm, men generelt. Her tænker jeg på, om man kan være med til at gøre en forskel og tilbyde noget ekstraordinært. Jeg har i uddannelsesverdenen især indenfor de seneste fem år oplevet tendensen med "Hvad er der i det for mig?".

– Så den store udfordring for mig vil være at skabe nogle meningsgivende uddannelser, der holder på de studerende, og også motiverer dem til at komme til Bornholm.

Hvordan kommer medarbejdere og elever til at mærke, at der er kommet en ny leder?

– Jeg er vant til at inddrage og være nærværende. Vi skal kunne tale sammen ledere, medarbejdere og studerende, for det her er noget, vi gør sammen. Jeg er meget idérig, men det er vigtigt, at man prioriterer nogle indsatsområder og får dem bragt ud i verden. Det giver et godt arbejds- og studiemiljø.

Flytter du til Bornholm?

– Jeg har tænkt mig at leje eller købe et hus på Bornholm, og det har jeg fundet ud af, ikke er så lige til. Lige nu har jeg lejet et hus i Vang. Jeg har hverken bil eller kørekort, så jeg tager bussen. Det ser jeg lidt som en gave, for det er primært unge, der tager bussen, og det er måske potentielle elever. Og så tager det kun 35 minutter. Det er ikke noget problem.

– Familien bliver på Frederiksberg, så jeg kommer til at pendle. Jeg regner med i gennemsnit at være på Bornholm i tre-fire dage om ugen, men jeg vil altid være tilgængelig. Der vil altid være ledelse fysisk til stede på skolen, hvor vi har to erfarne uddannelsesledere.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg har altid arbejdet og studeret meget. Det er en livsstil for mig. Jeg har fire uddannelser, så jeg har altid været i gang med at uddanne mig under en eller anden form. Når jeg har fri, læser jeg gerne op på noget af al den teori, jeg har været igennem.

– Jeg går op i mad, og min mand og jeg inviterer på skift hinanden ud at spise en gang om måneden, hvor den anden ikke ved, hvor vi skal hen, og jeg går meget på cafeer med mine børn.

– Hver lørdag morgen mødes jeg med en veninde, og så går vi 15 kilometer. Nogle gange gør jeg noget tilsvarende om søndagen.

 
 

Pia Palnæs Hansen

53 år

Fra den 1. december rektor på Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole

Kommer fra en stilling som uddannelsesleder for henholdsvis sygeplejerskeuddannelsen og professionsbacheloruddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation på Diakonissestiftelsens Uddannelsescenter

Uddannet sygeplejerske, bachelorgrad og cand.mag. i europæisk etnologi, lektorbedømt ved professionsuddannelserne og har en mastergrad i ledelsesudvikling

Gift med Carsten Palnæs Hansen, overlæge dr.med.

Mor til Sofie (28), Alexander (18) og Marcus (15)