Ocean Prawns og Bornholms Brand vil bygge boliger i Rønne

Ocean Prawns og Bornholms Brand vil bygge boliger i Rønne
Inden længe vil et moderne byggeri gøre sig gældende i bybilledet i Rønne. Foto: Klaus Holsting
NYHED - BYUDVIKLING | RØNNE | ABONNENT | 5. JAN 2022 • 17:05
NYHED - BYUDVIKLING | RØNNE | ABONNENT
5. JAN 2022 • 17:05

De to store bornholmske selskaber Ocean Prawns og Bornholms Brand A.m.b.a. har vundet udbuddet af en stor byggegrund i Rønne Syd. På den grund vil de i de kommende år bygge moderne boliger, skriver Bornholms Regionskommune i en pressemeddelelse.

De to selskaber vil i samarbejde forsøge at bidrage til udviklingen på Bornholm ved at opføre nye attraktive boliger i Rønne Syd, hvor fællesskabet skal være en vigtig faktor i byggerierne.

Ocean Prawns og Bornholms Brand A.m.b.a. har vundet retten til at bygge på det midterste af tre byggefelter og har valgt at kalde bebyggelsen Æbleløkkerne.

– Med dette projekt understøtter vi flere gode formål. Vi vil gerne sikre, at mest muligt håndværk udliciteres til lokale håndværkere, selvfølgelig med vis hensyntagen til pris og kvalitet. Samtidig vil vi gerne bidrage til Bornholms udvikling – også i fremtiden. Her ser vi, at boligmanglen udgør en reel udfordring i forhold til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Derudover oplever vi en efterspørgsel efter gode boliger til 50+-segmentet, som gerne vil rykke ud af deres parcelhuse, siger Per Hansen, der er formand for Bornholms Brand A.m.b.a.

Sådan vil det nye byggeri se ud ifølge en illustration fra pressemeddelelsen.

Det nye projekt bliver budt velkommen af de bornholmske politikere, der ser de nye boliger som et vigtigt led i at indfri målet om en øget befolkningstilvækst.

– Prioriteringen af boligudviklingen i Bornholms Regionskommune er vigtig, for at vi kan tilbyde moderne boliger, både til bornholmere og tilflyttere. Attraktive boliger er en af de helt centrale nøgler til at indfri visionen om at blive 42.000 indbyggere og hjælpe i arbejdet med at tiltrække arbejdskraft, siger borgmester, Jacob Trøst.

Også i regionskommunen og i erhvervs-, bolig- og beskæftigelsesudvalget giver det positiv genlyd, at det vundne udbud går til boliger. Linda Kofoed Persson, der er formand i udvalget, ligger også vægt på, at det ældre segment får boliger egnet til dem.

– Det nye boligområde, som de lokale investorer Bornholms Brand A.m.b.a. og Ocean Prawns har beskrevet i projektet, er et vigtigt skridt på vejen til flere boliger samtidig med, at projektet kan sætte nye standarder for, hvordan man tænker natur og bæredygtighed ind i boligbyggeriet. Derudover synes jeg, at det er godt at se, at boligerne målrettes alle dele af befolkningen, også de ældre, siger Linda Kofoed Persson.

 

Dogmer

De to bornholmske selskaber definerer en række dogmer for byggeriet, så det passer ind i både de naturrige omgivelser og i selskabets vision:

• Æbleløkkerne skal bidrage til en bæredygtig og mangfoldig boligudvikling på Bornholm

• Alle beboere skal have god adgang til de nærliggende naturområder og det åbne landskab, da det ofte er adgang til et aktivt friluftsliv og natur, der tiltrækker nye indbyggere på Bornholm

• Æbleløkkerne skal være hjemsted for en rig og blomstrende biodiversitet

• Bebyggelsen skal tilpasse sig landskabets form, så der i videst muligt omfang opnås en god jordbalance

• Hele bebyggelsen skal bygges i sunde materialer, der patinerer smukt og samtidig belaster klimaet mindst muligt

• Området skal præges af lav belægningsgrad

• Bebyggelsens friarealer skal indrettes med fokus på leg, sanselighed og fællesskab.

• Fællesskab i fokus

 

Fakta om byggeriet

Ocean Prawns og Bornholms Brand A.m.b.a. har vundet retten til at bygge på delområde B i Søndre Løkker i Rønne Syd. Prisen for delområde B var 4.600.000 kr. i en momsfri handel.

Byggefeltet er på 20.300 kvadratmeter.

Den nye bebyggelse har fået navnet Æbleløkkerne.

Selskabet kan opføre op til ca. 90 enheder – afhængigt af efterspørgslen. Projektet forventes at starte i mindre skala, og sandsynligvis udbygges projektet i etaper.

Projektet vil tage højde for og integrere områdets mangfoldige natur.

Prismæssigt sigter parterne efter at tilbyde boliger til den brede befolkning, men niveauet for lejen bliver først fastsat senere.

Det forventes, at arbejdet med lokalplaner og projektudviklingen forløber således, at man vil kunne indvie de første boliger i 2023 eller 2024.