Nu kommer den: Grønt lys til Rønne Havbad

NYHED | 5. SEP 2024 • 15:30
NYHED
5. SEP 2024 • 15:30

BRK har nu givet den længe ventede byggetilladelse til ny sauna på Galløkken.

Syv års frivillig indsats har båret frugt og BRK har dags dato givet byggetilladelse til en sauna, trappe og badebro ved Galløkken.

Det skriver bestyrelsen for Rønne Havbad i en pressemeddelelse.

Rønne Havbad har siden foråret 2018 været dialog med BRK for at bygge en sauna ved den nyanlagte strand ved Galløkken. Som årene er gået, er stranden ikke længere ny, og det fremgår af meddelelsen, at dialogen med kommunen har været præget af dyb frustration blandt de frivillige.

"Der er brugt mange hundrede tusinde kroner på arkitekter, ingeniører og rådgivere i takt med at saunaen skulle tegnes mindre, tegnes større, tegnes anderledes. At broen skulle flyttes væk fra høfden og siden at broen ikke måtte være prangende. I mange år manglede der tilladelse fra Kystdirektoratet og så var der også krav om tilladelse fra Fredningsnævnet".

Mangler en million

Torsdag rykkede drømmen imidlertid et kæmpe skridt videre, da BRK gav den længe ventede byggetilladelse.

Nu forestår et nyt arbejde med at indhente tilbud. Rønne Havbad har allerede hentet tilbud på bygning af selve badebroen og trappen, mens saunabyggeriet er i udbud.

Rønne Havbad vil yderligere etablere en enkelt handicapparkering, så dårligt gående har mulighed for at køre via det fredede tipvognsspor frem til saunaen.

Der venter nu et kæmpe arbejde for de frivillige kræfter de næste par måneder, ikke mindst med at skaffe den sidste del af finansieringen. Rønne Havbad mangler cirka en million kroner til betaling af det kommende byggeri, og da banker ikke står i kø for at støtte frivillige foreninger håber bestyrelsen, at enkeltpersoner eller firmaer på Bornholm har lyst til at støtte projektet enten med tilskud eller lån.

En forsigtig dato for indvielse bliver ifølge bestyrelsen i slutningen af januar 2025.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT