Niels Lau(ritz.com) har fundet sig til rette i torvehallen

Niels Lau(ritz.com) har fundet sig til rette i torvehallen
I 2017 vendte Niels Lau hjem til sin fødeø igen og har siden den 1. april arbejdet med udgangspunkt i lokalet her i Torvehal Bornholm. Foto: Torben Østergaard Møller
| ABONNENT | 26. APR 2021 • 06:03
| ABONNENT
26. APR 2021 • 06:03

AUKTION

Skærtorsdag den 1. april rykkede Niels Lau fra Michael Andersen Keramik på Lille Torv og til Torvehal Bornholm i Rønne, hvor han har fået sit eget lokale til at udføre sit virke, nemlig at fungere som indleveringssted for Auktionshuset Lauritz.

Der arbejder han nu tre dage om ugen, torsdag-lørdag, og det har vist sig at være en god idé med den større synlighed.

– Jeg har besøg af flere her, simpelthen fordi der kommer flere kunder i torvehallen, siger han her, hvor den første måned så småt er henrundet.

Han har to funktioner – folk kan få en vurdering AF de ting, de kommer med, og de kan også indlevere dem og få dem sendt til auktion af Niels Lau. I sidste fald sender han de indleverede ting til filialen Lauritz.com Næstved, som auktionshuset på Bornholm hører under.

– Tingene bliver så fotograferet derovre og lagt på vores hjemmeside, og auktionen løber i fem dage, siger han.

– Kunden får sine penge 42 dage efter hammerslag.

Det er tre år siden, Niels Lau begyndte at arbejde for auktionshuset, og han er ikke udelukkende blevet ansat på grund af sine navnemæssige kvalifikationer, hvor han jo sådan set blot mangler en håndfuld bogstaver for at hedde det samme som firmaet, altså: Lau(ritz.com).

Flyttede hjem

Han har tidligere haft en isenkrambutik i Næstved. Den solgte han i 2009, men fortsatte som butikschef til 2011.

– Så kom jeg lidt tilfældigt til Lauritz.com i Næstved som arbejdsmand, siger han.

– Jeg rullede tykke tæpper sammen, jeg fejede udenfor, jeg tømte affaldsspande – det var simpelthen lige fra scratch, hvor man starter helt fra bunden af. Om lørdagen sad jeg i receptionen, hvor jeg lærte deres edb at kende, og jeg havde jo mange kontakter fra min isenkrambutik, som vi kunne bruge i Næstved.

I 2017 besluttede Niels Lau at flytte hjem til sin fødeø, som han havde forladt i 1992.

– I 2018 begyndte jeg så – og det var også lidt tilfældigt – at sidde nogle dage om ugen hos Michael Andersen på Lille Torv, hvor folk kunne komme ind med deres ting, siger han.

Niels Lau har hen ad vejen opbygget en del erfaring med at vurdere de ting, folk kommer ind med, og kan støtte sig op ad firmaets hjemmeside til at finde frem til et sandsynligt hammerslag.

Foto: Torben Østergaard Møller

– Men er jeg i tvivl, og det er jeg selvfølgelig mange gange, så har jeg en håndfuld kontakter i firmaet, blandt andre Christian Soelberg, siger han.

– Jeg kan tage et billede af den ting, der er på tale, og sende det til ham, og jeg får gerne svar med det samme.

Og hvordan oplever du interessen fra bornholmernes side?

– Efter jeg er kommet herud i torvehallen er den jo stigende, fordi jeg er mere synlig her, og her kommer flere kunder forbi, siger Niels Lau.

De dage, hvor han ikke opholder sit i torvehallen, tager han gerne på hjemmebesøg til vurdering af ting, folk ligger inde med og overvejer at afhænde.