Dårlige gener skal avles ud
Det er anden gang Naturstyrelsen Bornholm er meldt til politiet for overtrædelse af Dyreværnsloven og sidste gang gav det ikke anledning til en sigtelse, oplyser Søren Friese, skovrider og leder af Naturstyrelsen Bornholm.
Han vil ikke kommentere den konkrete anmeldelse, som er indsendt til Fødevarestyrelsen og Bornholms Politi, men han vil gerne dele Naturstyrelsens tanker om behandling og fodring af europæisk bison på et mere overordnet plan.
Der er mange årsager til, at Naturstyrelsen ikke vil behandle, siger Søren Friese. Nogle af dem har med genetik at gøre. Den oprindelige bestand af europæisk bison var nede på 16 individer i 1954, og et af hovedmålene med avlsprogrammet er at forhindre indavl.
– Nogle af dyrene har dårlige gener, som man gerne vil have avlet ud, og det tror jeg fortsat, man vil, selv om bestanden nu er oppe på 10.000 individer, siger Søren Friese.
Dyrene bliver stresset af behandling
Dertil kommer en række etiske overvejelser i forhold til behandling af bisonbestanden i Almindingen. En ormebehandling er en kompliceret øvelse, siger Søren Friese og minder i den forbindelse om, at en bison er et vildt dyr.