Når geografien udfordrer, er fjernundervisning en løsning

Når geografien udfordrer, er fjernundervisning en løsning
Ditte Toudal, sygeplejerske i lungeambulatoriet på medicinsk afsnit på Bornholms Hospital, er glad for det nye kursus. Foto: Bornholms Hospital
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 28. NOV 2021 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
28. NOV 2021 • 19:00

Et hybridkursus styrker faglighed og fællesskab, siger man på Bornholms Hospital.


Sygeplejersker, farmakonomer og social- og sundhedsassistenter på Bornholms Hospital deltager i en ny form for kursus, som man roser for at styrke både faglighed og fællesskab.

Kurset, der handler om medicinhåndtering, kaldes hybridkursus, fordi det består både af fysisk fremmøde og fjernundervisning på Bornholms Hospital. Det er en undervisningsform, der vækker begejstring blandt kursisterne, fremgår det af en pressemeddelelse fra Bornholms Hospital.

– Jeg suger til mig, og det fungerer bare så godt. Vi slipper for at skulle ud at rejse for at efteruddanne os og kan i stedet koge kursusdagene ned til bare 14 dage her på hospitalet. På den måde er vi flere, der kan deltage. Så vi sparer både rejsetid og transportomkostninger, og vi får ovenikøbet en større mængde viden alle sammen, som giver os et endnu bedre fællesskab, fortæller Ditte Toudal, der er sygeplejerske i lungeambulatoriet på medicinsk afsnit.

Et kompetenceløft

Hybridkurset er et nyt forsøg på at kompetenceudvikle på Bornholms Hospital. Med fjernundervisning kan flere fra hospitalet deltage, fordi der hverken skal bruges økonomi eller ressourcer på at sende medarbejderne over.

– Vi er normalt udfordret på geografi og fleksibilitet i forbindelse med efteruddannelse. Så med fjernundervisning kan vi deltage på lige fod med resten af regionens kursister, forklarer klinisk uddannelseskonsulent på Bornholms Hospital, Ane Falk.

Fjernundervisning betyder dog, at de bornholmske kursister ikke møder sundhedsfaglige fra andre hospitaler i landet. Men det er ikke en bekymring hos Ditte Toudal.

– På den her måde prioriteres det, at vi alle får større viden og kompetencer, og det ligger jo lige til højrebenet, siger hun.

Kommet for at blive

Ane Falk siger, at denne metode til at efteruddanne personalet på Bornholms Hospital er kommet for at blive.

– Det er absolut fremtiden. I hvert fald for os her på Bornholms Hospital. Jeg forestiller mig, at HR i Region Hovedstaden med evalueringen af dette hybridkursus, kan bruge den som inspiration til andre steder, hvor man også er udfordret af geografien.

HR er en engelsk betegnelse for personaleafdeling.