Minkavler må vente på svar fra minister

Minkavler må vente på svar fra minister
Minkerhvervet blev lukket i slutningen af 2020, og arbejdet med at få udbetalt erstatning til de berørte minkavlere er stadig i gang. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 10. NOV 2021 • 07:45
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
10. NOV 2021 • 07:45

Ministeren kan ikke overholde den normale svarfrist på Peter Juel-Jensens spørgsmål om bornholmsk minkavler.


For snart en måned siden blev minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S) bedt om at tage stilling til rimeligheden i, at tidligere minkavler Linda Mortensen lever af sin mands pension, mens hun venter på erstatning for lukningen af sin bestand, der ligesom alle andre minkbestande i Danmark blev lukket og aflivet i slutningen af 2020.

Det var folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V), som drog ministeren ind i sagen efter at have læst Linda Mortensens historie i Bornholms Tidende. Han bad også ministeren svare på, hvornår Linda Mortensen kan forvente at få sin erstatning fra staten.

Nu har Rasmus Prehn meddelt, at det desværre ikke er muligt at besvare spørgsmålet inden for den almindelige frist. Han forventer, at spørgsmålet kan besvares i slutningen af november.

Konkret behandling

Fødevarestyrelsen skriver på sin hjemmeside, at hver enkelt udbetaling forudsætter en konkret behandling af sagen, og at der i flere tilfælde fortsat er spørgsmål, der skal afklares, før udbetalingerne kan ske.

Med få undtagelser har Fødevarestyrelsen gennemført udbetaling af tempobonus, forskud på erstatning for skindværdi samt honorarer for rengøring og aflivning i overensstemmelse med de aftaler, der har indgået med minkavlerne.

Fødevarestyrelsen har i uge 40 påbegyndt udbetaling af endelige erstatning for skindværdi, andre destruerede skind og mink samt honorar for eget arbejde, fremgår det af hjemmesiden.