Mathias står til en skideballe

Mathias står til en skideballe
LEDER | 18. JUL 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
18. JUL 2024 • 05:30

Nøj, hvor er det bittert, at Mathias Christiansen alligevel ikke skal til OL – og så på grund af sjusk…

Øv, øv, øv. Det var den umiddelbare reaktion, da det onsdag kom frem, at vi alligevel ikke skal følge Mathias Christiansen og makkeren Alexandra Bøje i badmintonturneringen ved OL i Paris.

Badmintonspilleren fra Allinge har tre gange inden for det seneste år lavet fejl i sine indberetninger om de såkaldte whereabouts, og så klapper fælden. Nu indledes formentlig en sag, som kan give udelukkelse fra sporten i op til to år.

For os normale mennesker kan det være svært at sætte sig ind i det enorme kontrolregime, som topatleterne er underlagt. Men i kampen mod doping er der altså blandt andet indført de her regler om, at man skal oplyse, hvor man opholder sig dagligt i de kommende tre måneder, så antidopingmyndighederne ved, hvor atleten befinder sig i tilfælde af test.

Er man ikke til rådighed, får man en advarsel. Reglerne foreskriver så, at tre advarsler på 12 måneder kan føre til en sag. Der står vi nu.

Særligt i et OL-år er det totalt uforståeligt, at Mathias Christiansen ikke har været mere grundig, for det, der kunne være blevet karrierens højdepunkt for Christiansen og Bøje, som i øvrigt danner par både på og uden for badmintonbanen, er nu smuldret.

Åh, hvor er det altså bittert. Men lad os lige huske på en ting:

Vi har stadig god grund til at være overordentlig stolte af Mathias Christiansen og det, han allerede har opnået. Måske har vi en tendens til at tage det lidt for givet, at vi har de her megastjerner inden for hele to sportsgrene – Mathias Christiansen i badminton og cykelrytteren Magnus Cort – men det er bestemt ikke en selvfølge, at så relativt lille et sted som Bornholm fostrer så store idrætsudøvere.

Vi har ikke grund til at tro, at Mathias har forsøgt at snyde. Men torskedumt, det er det altså. Lad os nu håbe, at sanktionerne mod ham bliver milde, og at han snart er tilbage i konkurrence.

Og så kan vi jo i mellemtiden begynde at glæde os til de paralympiske lege, hvor Leon Jørgensen i slutningen af august skal forsvare de danske – og bornholmske! – farver i kørestolsrugby, ligeledes i Paris.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT