Masser af gratis sommeraktiviteter for børn
Regionskommunen tilbyder en række gratis sommeraktiviteter til børn mellem sels og 17 år, deribalndt leg med ler. Arkivfoto: Berit Hvassum

BØRN | BORNHOLM | GRATIS
22. JUN 2021 • 09:58
Henrik Nielsen
Journalist

Masser af gratis sommeraktiviteter for børn

Lokale børn og unge får mulighed for at deltage i en lang række aktiviteter i løbet af sommerferien. I samarbejde med øens idrætsforeninger, kulturinstitutioner, kunstnere og andre udbyder regionskommunen et gratis program med 75 idrætsdage og 22 kultur- og naturlejre for børn fra seks til 17 år. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Det fremgår af kommunens hjemmeside.

Der er tale om aktiviteter, hvor børn kan snuse til forskellige sportsgrene, møde andre børn og sammen lære mere om deres ø gennem faglige og sociale oplevelser. Alle tilbud finder sted i løbet af uge 26-31. Da der er begrænsede pladser, er der krav om tilmelding.

Sommeraktiviteterne er spredt ud over hele øen, og der vil blandt andet være mulighed for at synge i kor, lære om natur, lege med ler, lave film, spille kroket, klatre, spille bold, skrive eventyr eller blive dyrepasser for en dag. Nogle tilbud strækker sig over fire-fem dage.

Tilbuddene er blevet til på baggrund af midler afsat af Bornholms Regionskommune. Initiativet er inspireret af, at kommunen i 2020 blev tildelt midler til sommeraktiviteter fra en landsdækkende pulje som følge af covid-19. På grund af mange positive tilbagemeldinger fra børn, forældre og udbydere opstod kommunens ønske om også at tilbyde sommeraktiviteter igen i 2021.

Takket være økonomisk støtte fra Trygfonden, DGI, DGI Bornholm og Sparekassen Bornholms Fond har det været muligt at udbyde et bredt udbud af gratis aktiviteter, så så mange børn som muligt har mulighed for at deltage. Aktiviteterne er koordineret af Center for Skole og Center for Natur, Miljø og Fritid i tæt samarbejde med DGI Bornholm.Flere nyheder