Mageskifte: Kommunen overdrager Aarsdale Havn til Aarsdale Havn

Mageskifte: Kommunen overdrager Aarsdale Havn til Aarsdale Havn
Aarsdale Havn fra luften. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 26. FEB 2021 • 15:16

26. FEB 2021 • 15:16

POLITIK

Kommunalbestyrelsen gav torsdag grønt lys til at den nordvestlige del af Aarsdale Havn overdrages til foreningen Aarsdale Havn.

– Foreningen har passet rigtig godt på havnen i mange år og har længe haft et ønske om et mageskifte. Det synes jeg, de fortjener, sagde Leif Olsen (SF), der godkendte ansøgningen i Natur- og Miljøudvalget den 2. februar på betingelse af, at havnearealet ikke må afhændes uden tilladelse fra kommunen, og at havnen falder tilbage til kommunen i tilfælde af at foreningen går i opløsning.

Forslaget blev godkendt af en enig kommunalbestyrelse. De samlede udgifter på i alt 15.850 kroner dækkes af Center for Ejendomme og Drifts pulje til grønne områder.

Der indgår ingen bygninger i overdragelsen. 


Det nye skel mod nord følger forkastningen langs molen samt den stensætning, der går langs muren af havnens bygning.I forbindelse med mageskiftet overføres et område fra kommunen til havnen, hvor der normalt ligger både, og der overføres et naturområde fra havnen til kommunen, hvor der ikke skal ligge både. Arealet udgør cirka 7.500 kvadratmeter. Kilde: BRK