'Mage til tåbelighed skal man lede længe efter'

Det er livsfarligt at bevæge sig ud på isen i Klemensker Svømmebad.
"VIGTIGT – Vil alle ikke fortælle deres børn og unge mennesker, at det er forbundet med livsfare at bevæge sig ud på isen i svømmebadet, isen er ikke tyk nok". Det skriver et bestyrelsesmedlem fra Klemensker Svømmebad på Facebook.
Spor på isen på svømmebadets bassin viser tydeligt, at der har været personer inde og lege på isen – hvilket er forbundet med livsfare. Henrik Schwarz, formand for Klemensker Svømmebad, er rystet over det:
– Jeg har i mine 14 år som formand ikke oplevet noget lignende. Mage til tåbelighed skal man lede længe efter. Så meget frost har vi ikke haft, så det er heldigt, at ingen er gået igennem isen. Hvis man går ud på det dybe og falder i, kommer man ikke op igen, siger han og tilføjer:
– Der er en grund til, at der er en to meter høj mur rundt om svømmebadet og en aflåst gitterport. Men vi kan ikke forhindre folk i at springe over muren.
– Vi kan kun appellere til, at forældre taler med deres børn om det, og vi har været i kontakt med ungdomsskolen for at få dem til at advare deres elever mod at gøre det, siger Henrik Schwarz.
Frivillige kræfter
Klemensker Svømmebad drives af frivillige kræfter fra Klemensker og omegn – med en bestyrelse i spidsen:
– Vi har talt om at lave en overdækning på bassinet for at kunne holde vandtemperaturen oppe, når vi har åbent om sommeren. Men med så stort et bassin, taler vi om en udgift på 350.000 kroner. Det kan slet ikke svare sig, siger formanden.
Det er heller ikke en mulighed at tømme bassinet for vand i vinterhalvåret. Det er nemlig vandtrykket, som holder bassindugen på plads.
– Man må bare sige, at folk skal holde sig ude af svømmebadet, når vi ikke har åbent. Det er ikke forbudt at tænke selv, siger Henrik Schwarz.
45 børn skal genhuses
Lad læretid tælle som fuldtidsarbejde
NYT JOB
MEST LÆSTE
Krydstogtskibe og forurening

En sijllavitta
‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration