Leveringsproblemer tvinger regionen til længere pause: Alle vacciner skal bruges til anden dosis
Plejehjemsbeboerne vil modtage anden dosis i næste uge. De næste borgere i rækken må vente til februar, før de får mulighed for at bestille tid, forventer regionen. Arkivfoto: Berit Hvassum

20. JAN 2021 • 17:55 • AF JAKOB NØRMARK • GRATIS

Leveringsproblemer tvinger regionen til længere pause: Alle vacciner skal bruges til anden dosis

Region Hovedstaden har ligesom de andre regioner i denne uge modtaget cirka halvt så mange vacciner som forventet fra Statens Serum Institut. At regionen blot har fået godt 10.000 doser i stedet for 21.000, betyder, at det ikke vil være muligt for bornholmere at bestille tid til vaccination før til februar, da alle vacciner skal gives til patienter, som allerede har fået første vaccinedosis.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

– Det er en rigtigt ærgerlig situation, for vi er egentlig klar til at vaccinere rigtig mange flere. Med færre doser til rådighed giver vi anden vaccine til de udsatte beboere og personale på plejehjem, som blev vaccineret med de allerførste vacciner, som vi modtog, siger Jonas Egebart, der er formand for Region Hovedstadens vaccinations-taskforce.

Også andre borgere, som allerede har tid til anden vaccination, vil blive vaccineret anden gang som hidtil planlagt. Dele af frontpersonalet på hospitalerne, som har modtaget første dosis, må dog vente lidt endnu, inden de kan modtage anden og sidste dosis.

Personer, der er blevet inviteret til en vaccination mod covid-19, men ikke har bestilt tid, er nødt til at vente på, at tidsbestillingen åbner igen.

– Hvis du har modtaget en invitation til vaccine i eBoks eller via brev, så er invitationen stadig gældende. Men du må desværre væbne dig med tålmodighed, fordi der lige nu ikke er flere vacciner og dermed tider. Vi lægger først tider op, når vi ved, at vi har vacciner til det, siger Jonas Egebart.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.