Sixten Carl Ravn og Bertram No Pedersen, der håber på at åbne 1. april, er historien om, at man skal have en vis portion vovemod, galskab og ihærdighed, hvis drømmene skal opfyldes.
Alene det af skaffe finansieringen til at købe bageriet, tog de to venner på 21 og 23 år næsten et år. Danske Bank, Jyske Bank, Nordea kunne ikke se ideen. Men den lille bank Fælleskassen har forstand på små bagerier, så den sagde ja til risikoen.
Netop det, at Tejn nok er på vej op, men ikke har toppet endnu, er en stor fordel for iværksætterne. De kan starte fra bunden uden hård konkurrence. Men det kræver selvfølgelig, at de lokale tager det ekstra stop, når de skal handle. Foreløbigt er de to unge fyre blæst omkuld af gæstfriheden.
Hvis vi skal udlede en gennemgående ting i Tejn, der har skabt forandringen, så er det en stor tro på, at ting kan lade sig gøre – og at man ikke skal lytte til pessimisme.
Lene Møller forklarer ånden, som den er vokset ud af Tejn IF: