For udvikling kommer ikke af sig selv – den skal understøttes af dem, der bor i byen i forvejen. Og havudsigt gør ikke det hele.
Der skal dertil en vis portion vildskab til. Tag nu bare de to venner fra København, der er flyttet til Tejn, hvor de renoverer byens gamle bagerbutik på Nordre Strandvej, der skal rejse sig med faglig stolthed og udendørsservering. Vi taler om brød lavet på økologisk mel, surdej og bagt i stenovn. Wienerbrød på smør og ikke margarine. Og mange lokale råvarer.
Sixten Carl Ravn og Bertram No Pedersen, der håber på at åbne 1. april, er historien om, at man skal have en vis portion vovemod, galskab og ihærdighed, hvis drømmene skal opfyldes.
Alene det af skaffe finansieringen til at købe bageriet, tog de to venner på 21 og 23 år næsten et år. Danske Bank, Jyske Bank, Nordea kunne ikke se ideen. Men den lille bank Fælleskassen har forstand på små bagerier, så den sagde ja til risikoen.