Lagersalg langfredag var tilløbsstykke

Lagersalg langfredag var tilløbsstykke
Mie Mølgaard bød velkommen til årets lagersalg, der med en coronaundtagelse sidste år, er fast tradition. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 2. APR 2021 • 14:36

Langfredag var der kø ned af Rådhusstræde i Rønne, da keramiker Mie Mølgaard åbnede dørene til lagersalg. Her var keramikglade kunder kommet i god tid i håb om at få fat i nogle af den etablerede keramikers klassikere i 2. sortering til kuppriser.

Den første i køen var Michelle Gudbergsen, der var mødt op halvanden time før.

– Jeg har allerede mange af Mie Mølgaards ting. Da jeg så, at hun holdte lagersalg igen i år, tog jeg min søster under armen og kørte herned i god tid, siger Michelle Gudbergsen, der oprindelig er fra Aarkirkeby, men i påsken er hjemme på ferie fra Odense.

For Mie Mølgaard selv var det et glædeligt syn at se den lange kø. – På grund af corona kunne vi ikke holde lagersalget sidste år, det betyder også, at vi har dobbelt så mange varer ved dette lagersalg som normalt.

Så det er et glædeligt syn at se så mange, sagde Mie Mølgaard. Med undtagelse af sidste år er et lagersalg i påsken en fast tradition for butikken Mie Mølgaards Ceramics, der er placeret på Rønne Havn over for færgelejet.

– Det er vores måde at starte sæsonen på, så det er ligesom blevet en hyggelig tradition, sagde Mie Mølgaard.

Coronavenligt lagersalg

For den selvstændige keramiker betød dette års lagersalg dog en del mere logistisk planlægning end normalt. 

– Der har været en del faktorer, der lige skulle gå op i en højere enhed i forhold til coronarestriktioner, sagde Mie Mølgaard, der ved velkomst til lagersalget forklarede retningslinjerne, hvor ti personer blev lukket ind af gangen.

I butikken havde man lavet ensretning for de handlende, og en station for indpakning af de betalte varer ved udgangen i gården. Samtidig var der opstillet vagter ved døråbningen til at sikre menneskemængden.

Foruden dagens planlægning om coronarestriktioner, oplever Mie Mølgaard dog ikke, at hendes virksomhed har lidt under den corona-pandemi, der fortsat stadig er en aktualitet.

– Vi kunne ikke åbne til påske sidste år, som vi plejer, men til gengæld havde vi en fantastisk sæson sidste år, der kunne opveje for den smule tab, vi led i forsommeren. Så jeg har ikke lidt økonomisk tab på den måde, sagde Mie Mølgaard. 

Satser på en god sommer

Langfredagens lagersalg markerede dermed også startskuddet på en sæson, som Mie Mølgaard spår til at blive lige så god - hvis ikke bedre - end sidste år.

Øvelsen bliver derfor lige nu, at få produceret nok keramik til at imødekomme den forventede efterspørgsel.

Derfor har Mie Mølgaard blandt andet ansat to mere, og butikkens otte medarbejdere arbejder lige nu på højtryk. 

– Jeg har siden august bøvlet med min porcelænsmasse, der gør, at jeg lige nu er bagud med at få glaseret varerne.

Nu hvor det virker igen, producerer vi hele tiden, for jeg skal have fyldt lageret helt op inden sommer. Men jeg tror, at vi når det, sagde Mie Mølgaard. 

Overskydende varer fra langfredagens lagersalg vil blive solgt henover påskedagene, hvor Mie Mølgaard Ceramics har åbent alle dage fra 10.00 til 16.00.