Kendt bornholmer køber Peter Ingemanns gule styrthjelm

Kendt bornholmer køber Peter Ingemanns gule styrthjelm
Som det fremgår at billedet fra Peter Ingemann Facebook-profil var han var allerede fredag morgen overvældet over den store interesse for hans gule styrthjelm.
| ABONNENT | 7. MAR 2021 • 16:47
Mads Westermann
Journalist
| ABONNENT
7. MAR 2021 • 16:47

En kendt bornholmer har betalt et anseeligt beløb for at blive ejer af TV 2 journalistens Peter Ingemanns gule styrthjelm.

Ingemann lagde for nyligt vejen forbi den sydfynske landsby Snave, som i 2001 blev verdensberømt i Danmark på grund af en række TV-reklamer med Polle fra Snave og senere en spillefilm med samme navn.

Ingemann kom forbi Snave i forbindelse med TV-serien Ingemann, Fyn & Lolland-Falster som i øjeblikket vises på TV 2.

Med sit besøg kom han uforvarende til at genoplive et problem, som man i Assens Kommune, hvor Snave ligger, havde håbet på var lagt i graven.

Reklamefilmene og spillefilmens popularitet fik nemlig lyssky typer til at stjæle byskiltene i Snave, og det kostede Assens kommune mange penge at erstatte de stjålne skilte.

Med sit besøg fik Ingemann igen henledt opmærksomheden på byskiltene, og siden hans besøg er der forsvundet i alt fem byskilte til en samlet pris på knapt 40.000 kroner.

Derfor valgte Peter Ingemann, som et plaster på såret, at sætte sin gule styrthjelm på auktion til fordel for Assens Kommune. Den styrthjelm, som han har på, når han på sin bedagede Puch Monza knallert kører rundt på Fyn og Lolland-Falster.

Kommunen ville imidlertid ikke have pengene og Ingemann valgte i stedet at støtte velgørende formål.

Auktionen foregik på Facebook, hvor deltagerne indsendte bud i blinde som private beskeder til Peter Ingemanns Facebook-profil.

Da fristen for at indsende bud udløb søndag klokken 14, kom det højeste bud fra Bornholm.

Det var erhvervsmanden Michael Møller, som blandt andet står bag Slottet i Rønne og Gudhjem Mølle, der havde budt 50.001 krone.

– Jeg har fulgt Ingemanns programmer, og synes at det lød spændende med sådan en auktion. Derfor bød jeg, siger Michael Møller til Bornholms Tidende og fortæller, at hans bud var cirka 16.000 kroner højere end det næsthøjeste bud.

De 50.001 kroner, som Michael Møller endte med at betale for den gule styrthjelm, bliver i stedet for at gå til nye byskilte til Assens fordelt mellem Blå Kors og den årlige byfest i Snave; Snavefesten.

ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER BILLEDET


Michael Møller er glad for at pengene går til velgørende formål.

– Det er begge nogle gode formål, siger han.

Peter Ingemann skriver på sin Facebook-profil, at den gule hjelm og hans Underberg-bælte, som også var en del af auktionen vil blive overrakt til Michael Møller ved en højtidelighed i midten af marts i Snave. 

Her vil Peter Ingemann få assistance af Assens borgmester, Søren Steen Andersen (V).

Hvad der ikke fremgår af Peter Ingemanns Facebook-profil er, at Michael Møller har betinget købet af, at Ingemann selv beholder hjelmen.

– Den skal efter sigende ikke lugte ret godt, griner Michael Møller i telefonen.

– Jeg har til gengæld lavet en aftale med Ingemann om, at han kommer til Bornholm med programmet, så vi også kan komme på landkortet, siger Michael Møller.

Programmet, hvor Peter Ingemann, besøger Snave sendes på TV 2 på tirsdag den 9. marts.