Et kærlighedsbånd
Det genkender Laura Cæcilie Jessen også fra sine egne familieerfaringer.
– Der vil altid være følelser i en familie, men fællesskabet i en familie afhænger ikke kun af følelser, for her er man en del af en fælles historie med et langt perspektiv. Ofte kan der gå lang tid imellem, man ser hinanden. Men det kendetegner jo også familier, at der er noget blivende i det. De hopper ikke bare op og stikker af, hvis man er irriterende. Der bliver man. Og selv om nogle bryder kontakten til deres familie, vil de stadig være forbundet med dem, fordi man hænger sammen i en kærlighedsrelation, som ikke er bundet op på en umiddelbar følelse, det man vil kalde eros, den lystbundne kærlighed. Men den er derimod bundet op på et kærlighedsbånd, som er dybere end, hvad man lige har lyst til. Man hører sammen, siger sognepræsten og lyser op i et smil.
– Det er jo også værd at bemærke, at kærlighed ikke først og fremmest er en følelse. Der findes selvfølgelig også i positiv forstand lystkærlighed i forelskelsen, men jeg synes, at der er en enorm stor trøst i, at Guds kærlighed ikke er baseret på omskiftelige følelser. Guds kærlighed er uforanderlig, og Gud udtrykker heller ikke sin kærlighed i følelsesudbrud, men Gud handler først og fremmest i kærlighed til os. Og det giver også mig mod til livet, at jeg ikke først og fremmest skal gå rundt og føle alt muligt i forhold til mine medmennesker. Men at jeg skal handle i kærlighed, siger hun, da vi på vej tilbage til cykelstien går gennem skoven langs et mosbelagt stengærde.
– Der er mange, der taler om, at man føler kærlighed til spædbørn, når de kommer, men man kan også være for træt til lige at føle noget, når man har et lille barn, men man giver det alligevel mad og skifter ble på det. Sådan kan man måske også se på Gud, at han giver os den næring, vi har brug for – ligesom en mor eller far sørger for sine børn. Det er kærlighed, siger hun.