Insepa fik et flot driftsresultat
Peter Vesløv, direktør for Beck Pack Systems, og Klaus Nielsen, direktør for Espersens A/S og Insepa, ved Beck Pack Systems 100 års jubilæum i 2019. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

12. APR 2021 • 13:03 • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

Insepa fik et flot driftsresultat

ERHVERV

Insepa A/S (holdingselskabet bag A. Espersen A/S og Beck Pack Systems A/S) opnåede et godt driftsresultat i 2020, hvor selskabet kom ud med et driftsresultat på 123 millioner kroner.

Det er kun én millioner kroner mindre end rekordåret 2020. Insepa har ud over det gode driftsresultat også forbedret både pengestrømmen i virksomheden og rentabiliteten, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Tingene så lidt anderledes ud efter første halvår af 2020. Fabrikken i Hasle var lukket i 11 uger, og markedet i USA var gået fuldstændig i stå. Da var vi usikre på, hvordan det ville ende. Så omstændighederne taget i betragtning er vi meget tilfredse, siger Insepas direktør Klaus Nielsen til Bornholms Tidende.

Omstilling

Medarbejderne gives en stor del af æren for, at det trods coronapandemien er lykkedes at opnå et så godt resultat. Det har blandt andet handlet om en omstilling til en anderledes produktion, som har været mere målrettet salg til detailhandlen, forklarer Klaus Nielsen.

– Nu har vi fået alle ingredienser og emballager, vi har brug for i forhold til detailhandlen, og vi løber lige så stærkt, vi kan. Dog lige bortset fra fabrikken i Hasle, der lider under, at den er 100 procent McDonalds-specialiseret, siger Klaus Nielsen.

Espersen

– A. Espersen A/S demonstrerede i 2020, at den igangværende turnaround er på rette spor og kommer ud af 2020 med et positivt driftsresultat på niveau med 2019. Driftsresultatet er på 40 millioner kroner, hvilket kun er en million kroner under 2019 til trods for pandemien, skriver Insepa i pressemeddelelsen.

Det er trods nedlukningen i Hasle, at restaurationsbranchen i USA har oplevet en 90 procent nedgang i afsætningen, og at man har brugt ni millioner kroner direkte relateret til covid-19 foranstaltninger, oplyses det.

Beck Pack Systems A/S kom som tidligere nævnt også ud af 2020 med et flot resultat, selv om driftsresultatet her ud over corona faldt med fem millioner kroner som en direkte følge af fald i dollarkursen.

Store forventninger

Forventningerne til 2021 er en fortsat forbedring af koncernens resultater, og det forventes, at indtjeningen stiger med 5-10 procent. Dette er dog forbundet med stor usikkerhed, tilføjer man.

Klaus Nielsen siger, at det er gået "fornuftigt" i de første måneder af 2021.

– Fabrikkerne klarer sig fint. Vores ambition er at øge salget med over 20 procent. Det har vi ikke kunnet i denne periode, hvor vi ikke har kunnet kommet ud at møde nye kunder, siger Klaus Nielsen.

Insepa er i gang med en effektiviseringsstrategi, en turnaround. Hvad er målet?

– I 2023 har vi forhåbentlig nogle resultater, som er meget bedre. Mindst det dobbelte. Det er det, vi har planer om. Det går rigtig fint, men vi er blevet sat et år eller halvandet tilbage, slutter Klaus Nielsen.

Ejet af fond

Insepa ejes 100 procent af direktør J. P. A. Espersen og hustru, fru Dagny Espersens Fond. Det er en erhvervsdrivende fond, hvis formål ud over ejerskabet af Insepa udelukkende er af velgørende og humanitær karakter.

 


Haslefabrikken er i gang tre dage om ugen

Espersens færdigvarefabrik i Hasle er endnu ikke oppe i fulde omdrejninger. Status er, at der produceres tre dage om ugen, og så er medarbejderne hjemsendt i to dage, oplyser direktør Klaus Nielsen.

Fabrikken i Hasle producerer udelukkende fiskestykker til McDonald’s, og da restauranterne måtte lukke ned på grund af coronapandemien, lukkede fabrikken ned den 16. marts 2020 og åbnede igen den 9. juni.

– McDonald’s-restauranterne i Tyskland, Frankrig og England var helt lukkede i de 11 uger, hvor vi havde lukket ned i Hasle. Nu har de både take away og home delivery og så videre, så nu sælger de måske syv ud af de 10 burgere, som de solgte før coronaen, siger Klaus Nielsen.

Men der er altså endnu et stykke vej, inden man kommer op på fuld styrke.

– Jeg tror, det bliver sådan på fabrikken i Hasle - også i den næste måned eller to. Mange lande er lukket ned igen, for eksempel Frankrig, siger Klaus Nielsen.

 


9

– Vi har døgnet rundt nogle fabrikker, der arbejder, siger direktør Klaus Nielsen.

Insepa har ni fabrikker:

I fiskeindustrien er det:

Espersen Færdigvare i Hasle, tre fabrikker i Koszalin i Polen, en i Klaipeda i Litauen, en i Novgorod i Rusland og en i Ho Chi Minh City i Vietnam.

Dertil kommer to emballagefabrikker: Beck Pack Systems i Rønne og i Seattle i USA.
Debat: Biblioteket ingen ønsker
7. MAJ 2021 • 16:16DEBAT • GRATIS

Debat: Biblioteket ingen ønsker

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.