Information om test af børn er på vej til forældrene
Arkivfoto: Berit Hvassum

25. FEB 2021 • 11:08 • AF LISBET HOLST • GRATIS

Information om test af børn er på vej til forældrene

GENÅBNING

Regionskommunens Center for Skole er i fuld gang med at udarbejde informationsbreve og anden information til øens forældre om regeringens kraftige opfordring til, at alle øens skolebørn over 12 år lader sig covid-teste to gange om ugen.

Det oplyser administrativ koordinator Helle Olsson Pedersen, Center for Skole.

Men de øgede krav og anbefalinger om tests i forbindelse med genåbningen af Bornholm er der brug for flere test-teams end teamet på fem podere, der hidtil har taget rundt på skolerne. Testningen vil foregå ved brug af nye og mere skånsomme testtyper.

– Vi er i gang med at læse ansøgninger, og sidst på ugen eller i starten af næste uge skal vi have samtaler med ansøgere. Så midt i næste uge forventer jeg, at vi har ansat flere podere, siger Helle Olsson Pedersen.

Borgmester Thomas Thors har tidligere meldt ud, at man nok ikke bliver klar til at pode alle elever fra på mandag.

I en pressemeddelelse sidst på dagen vil regionskommunen orientere om, hvordan planen for testning af lærer og elever over 12 år på øens folkeskoler, privat- og friskoler og ungdomsskolen ser ud, oplyser Helle Olsson Pedersen.

Mens der for grundskolernes elever over 12 år er tale om en kraftig opfordring til forældrene om at sige ja til at lade deres børn teste på skolerne, så er test to gange om ugen et krav for eleverne på alle øvrige uddannelser, herunder ungdoms- og voksenuddannelser, videregående uddannelser, højskoler med mere og en forudsætning for, at de kan møde frem på uddannelsesinstitutionen.

På ungdomsuddannelserne etableres testning lokalt på institutionen eller i umiddelbar nærhed hertil, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.