Idrætsklub mangler over en halv million i indtjening
Færre deltagere i Etape Bornholm, Firmastafetten, Almindingsløbet og Softiceløbet er medvirkende til, at Viking Atletik mangler indtægter på 600.000 kroner sammenlignet med et almindeligt år. Arkivfoto: Berit Hvassum

NYHED | RØNNE
27. OKT 2021 • 16:30
Henrik Nielsen
Journalist

Idrætsklub mangler over en halv million i indtjening

Viking Atletik mangler mindst 600.000 kroner sammenlignet med et almindeligt år. Det får ingen betydning, forventer formand Claus Clausen.


På mange måder går det rigtig godt i Viking Atletik. De nye fitnesslokaler er fuldt bookede med 1.500 brugere, og medlemstallet har rundet 2.100, men årets arrangementer har været en blandet succes. Ikke mindst motionsløb har haft svært ved at komme rigtig i gang efter corona.

I et normalt år får klubben cirka halvanden millioner kroner i overskud på de arrangementer, den laver, men på grund af lavere deltagertal i flagskibet Etape Bornholm og mellemstore løb som Firmastafetten, Almindingsløbet og Softiceløbet er det ikke gået så godt, som Viking Atletik havde håbet.

På klubbens hjemmeside fortæller formand og eventmanager Claus Clausen således, at man vil vi havne med en manglende indtjening på i hvert fald 600.000 kroner i år.

– Lige netop i de her dage afgøres det, hvem der får penge fra den sidste coronastøttepakke, som DGI og DIF administrerer for Kulturministeriet. Jeg håber selvfølgelig, at vi får en betragtelig del af det, vi har tabt, men selv hvis vi ikke får det fulde beløb, og det har vi ikke gjort nogen af gangene, så får det ikke nogen betydning for os, for vi er så godt polstrede, at vi nok skal klare os igennem, siger Claus Clausen til Tidende.

Byggeri har drænet kassen

Sidste år blev Viking Atletik kompenseret næsten krone for krone, fordi der var flere hjælpepakker. Udover Kulturministeriets var der private hjælpepakker, der var hjælpepakker fra lokale fonde, og klubben lavede selv nogle støtteindsamlinger.

– Det gjorde, at vi blev kompenseret krone for kroner. De supplerende hjælpepakker mangler i år, hvor der kun har været den fra ministeriet via DIF og DGI. Der var en i foråret for de første tre måneder, hvor jeg mener, vi fik omkring 80.000 kroner, selvom vi havde haft et tab på godt 100.000 kroner, siger Claus Clausen.

Klubben har for nylig afsluttet byggeriet af en ny fitnessbygning. Det har drænet kassen, men ikke mere end at klubben stadig kan svare enhver sit.

– Men mangler man en krone i indtægt, så har man ikke den krone til at bruge til noget andet, men det får ikke nogen betydning for hverken driften eller kontingentet. Det kan selvfølgelig få en betydning på sigt, hvis vi skal ud at købe et eller andet. Vi er gået fra en likviditet på 5,5 millioner kroner midt under byggeriet, til at vi i dag ligger på nogle få hundrede tusinde. Men det er stadig nok til at drive foreningen, lyder det fra formanden.Flere nyheder