Hun åbnede take away for at gøre de ansatte glade

Hun åbnede take away for at gøre de ansatte glade
Marian Lundh. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 11. FEB 2021 • 09:43
| ABONNENT
11. FEB 2021 • 09:43

ERHVERV

For et par uger siden fik Marian Lundh en besked fra sine ansatte: Nu gider vi ikke gå hjemme mere, sæt os i gang med et eller andet!

Marian Lundh driver vandrehjemmet Rosengården ved Boderne, men er også mangeårig forpagter af Kanns Hotel i Aakirkeby. Normalt danner den gule bygning i Eskildsgade rammen om en sommerrestaurant og almindelig hoteldrift på første etage. Mange lokale har desuden fejret runde fødselsdage, konfirmationer og generalforsamlinger i et af hotellets tre selskabslokaler.

Den slags har der ikke været noget af i snart et år. Generalforsamlingerne bliver udsat eller afviklet digitalt, ingen holder selskaber og hotellets personale har været hjemsendt siden oktober.

– Nu gad de ikke mere, sagde de. Og så spurgte de, om de måtte lave take away, og jeg sagde, det gør I bare, fortæller Marina Lundh.

Holder de ansatte beskæftigede

Som sagt, så gjort. Der blev købt ind, lagt menuplan og fordelt vagter, og torsdag i sidste uge gik de ansatte i køkkenet og lavede 60 portioner mad med hovedret og salat og dessert.

Målet var at holde åbent torsdag til søndag og sælge 15 portioner om dagen. Lørdag var alt udsolgt.

– Så måtte jeg i brugsen efter flæskesteg og en okseklump. Vi endte med at sælge 160 portioner den første weekend, siger Marian Lundh.

Kanns take away bliver ikke en guldgrube, siger hun. Men omsætningen er heller ikke det vigtigste succeskriterium for den nye færdigmadsforretning i Aakirkeby.

– Det er ren personalepleje. Vi må holde modet oppe under nedlukningen, for jeg vil så gerne have dem i den anden ende, når vi åbner op igen, siger Marian Lundh.

Hendes bedste bud er, at samfundet lukker op igen omkring påske. Forårets konfirmationer bliver udsat til efteråret ligesom sidste år, og det samme gør selskaber, lejrskoler og større forsamlinger. Og indtil restauranterne åbner igen, er der altså nu en ny take away i Aakirkeby, som holder de ansatte beskæftigede i ventetiden.