Hal i Snogebæk og nye boliger: Venstre fik fire ting med i budgettet
– Vi har fået reddet os ud af nogle af de besparelser, der lå, og vi har fået sikret, at der kan bygges på Snorrebakken, siger Venstres gruppeformand Søren Schow om torsdagens budgetforlig med Socialdemokratiet. Foto: Jacob Jepsen

KOMMUNEBUDGET | BORNHOLM | GRATIS
2. SEP 2021 • 13:09
Jakob Marschner
Journalist

Hal i Snogebæk og nye boliger: Venstre fik fire ting med i budgettet

Snogebæk får en idrætshal i 2025. Det ubrugte DGI-Stadion og området omkring det i Rønne bliver sat i stand og solgt til boligformål. Og så kommer det ikke til at koste mere at få behandlet en byggesag.

Det er ifølge gruppeformand Søren Schow (V) de konkrete gevinster, som Venstre får ud af at gå sammen med Socialdemokratiet om næste års kommunebudget.

– Og så har vi også fået reddet os ud af nogle af de besparelser, der lå, og vi har fået sikret, at der kan bygges på Snorrebakken. Vi kan ikke holde til, at vores medarbejdere længere skal være usikre om deres arbejdsforhold. Den usikkerhed havde vi fået med Enhedslistens forslag om at droppe byggeriet, siger Søren Schow.

Den første gevinst, som Venstre-lederen nævner, handler dog mere om politisk taktik.

– Vi har fået splittet partierne bag borgmesterens konstituering, og vi har fået vist, at den vej, som SF og Enhedslisten vil gå, ikke er den vej, som det store brede flertal på Bornholm vil gå. Dels om skatten, der nu bliver holdt i ro, og dels om vores medarbejdere, siger Søren Schow.

Partierne udenfor budgetforliget mener modsat ikke, at Venstre har fået meget ud af at indgå forliget om budgettet, og Kirstine van Sabben (BL) brugte torsdag formiddag udtrykket, at Venstre var "blevet bondefanget". Det afviser Søren Schow.

– I modsætning til visse andre har vi faktisk fremlagt et budgetforslag, og med det her budget har vi faktisk fået mere, end vi plejer at få, siger han.Flere nyheder