Gratis mad: Længe ventet samlingssted bliver indviet

Gratis mad: Længe ventet samlingssted bliver indviet
Samlingsstedet i Pedersker er nu klar til at blive indviet. Bag projektet står en lokal styregruppe af Pedersker Borgerforening, Pedersker Lokalforening samt bestyrelsen i Pedersker Dagli' Brugs. Projektet er desuden støttet af BRK, LAG-Bornholm og Erhvervsstyrelsen. Foto: BRK
NOTITS | PEDERSKER | ABONNENT | 22. JUN 2022 • 20:21
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | PEDERSKER | ABONNENT
22. JUN 2022 • 20:21

På lørdag indvies samlingsstedet ved Dagli' Brugsen i Pedersker. Et projekt, som har været flere år undervejs. 

Der er store forhåbninger til samlingsstedet, som efter planen skal anvendes både af lokalsamfundet i Pedersker og omegn, men også af børn og unge fra Sydbornholms Privatskole, sommerhusgæster i Sømarken og Strandmarken, cykelturister og alle øvrige, der lægger vejen forbi det lille lokalsamfund.

Indvielsen begynder klokken 16, hvor formand for Pedersker Lokalforening, Kaj Jørgensen, byder velkommen. Dernæst holder borgmester Jacob Trøst (K) tale, hvor han vil fortælle om kommunens rolle i etableringen af samlingsstedet, mens Alex Speed Kjeldsen på vegne af lokalforeningen og brugsens bestyrelse vil uddybe, hvad der konkret er lavet i samlingsstedet, og hvad der er baggrunden for initiativerne.

Til indvielsen kan man desuden opleve Jacob Zeller male ”live” på en del af Brugsens facade mod Pedersker Hovedgade, og så vil Lars Christiansen synge viser på bornholmsk.

Indvielsen slutter med fællesspisning klokken 18-19.30, som Pedersker Lokalforening byder på. Øl, vin og vand kan købes.

Tilmelding til fællesspisningen sker efter først til mølle princippet (dog senest den 23. juni) via sms til 30 18 20 20 med beskeden ”Fællesspisning 25/6, navn + antal”, fremgår det af en pressemeddelelse.