Fremtiden står for døren: Hundredvis af unge til messe

NOTITS | 21. NOV 2023 • 09:20
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
21. NOV 2023 • 09:20

I eftermiddag er der Bornholms Uddannelsesmesse på Campus Bornholm.

I dag får op imod 1.500 unge bornholmere en forsmag på fremtiden, når Campus Bornholm inviterer til uddannelsesmesse i Rønne. Tanken er, at de unge og deres forældre kan blive klogere på valget af ungdomsuddannelse og fremtidens arbejdsmarked.

På mange måder ligner årets udgave af Bornholms Uddannelsesmesse de tidligere, men som noget nyt vil en af de 67 stande forsøge at vise de muligheder, der ligger i realiseringen af Energiø Bornholm.

– Det er nu, vi oplever momentum og har en enestående mulighed for at bidrage til fremtidens Bornholm, som vil give vigtige roller til alle faggrupper. Vi er stolte af, at vi på Campus Bornholm kan uddanne bredt og tidssvarende, og vi glæder os ved de mange samarbejdsprojekter, der ser dagens lys i en tid, hvor det mere end nogensinde handler om at stå tæt sammen og arbejde frem mod øens bæredygtige udvikling, siger campusdirektør Inge Prip på Campus Bornholms hjemmeside.

På messen præsenterer Campus Bornholm erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser og sundhedsfaglige uddannelser.

Gitte Svart hos uddannelsesvejledningen UU Bornholm kalder messen en karrierefestival for unge bornholmere i grundskolen.

– Det er virkelig dejligt, at der også i år er nye virksomheder, der ser behovet for at vise sig frem for morgendagens unge medarbejdere. Og så ser vi en meget positiv og synergiskabende tendens til, at flere og flere stadeholdere finder sammen omkring fælles udstillinger og informationsmaterialer. Det, tror jeg, er en virkelig god måde at begrænse den enkelte virksomheds ressourcetræk på, men i endnu højere grad forestiller jeg mig, at det kan åbne de unges øjne for, hvor mange forskellige kompetencer der efterspørges på fremtidens arbejdsmarked, siger Gitte Svart på hjemmesiden.

Bornholms Uddannelsesmesse begynder klokken 12.30 og varer til klokken 16.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag eftermiddag-torsdag morgen: Igen et højt prisniveau i kogespidsen (kl. 17-21). Men der er relativt billige elpriser efter midnat, hvor vi kan anbefale, at man lader sin elbil, vasker sit tøj, tørretumbler og får vasket køkkengrejet. Opdateret kl. 13.01. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning