Folkemødet har fået en Laudrup på holdet

Folkemødet har fået en Laudrup på holdet
Camilla Laudrup er ny direktør for Folkemødet. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 2. JUL 2020 • 11:23
Af:
niels-ebdrup
| ABONNENT
2. JUL 2020 • 11:23
FOLKEMØDET 

Foreningen Folkemødet har fået ny direktør. Torsdag formiddag mødte Camilla Laudrup fra København den bornholmske presse i Folkemødehuset i Allinge. Hun var alligevel på ferie på Nordbornholm – som så mange somre før. Som nu tidligere projektleder for DR’s deltagelse i Folkemødet tabte hun sit hjerte til Allinge og omegn, hvorfor ferierne naturligt har været tilbragt her.

Camilla Laudrup afløser Mads Akselbo Holm på posten. Fra 15. august skal hun lede Folkemødesekretariatet i Allinge og stå i spidsen for at afholde og udvikle kommende folkemøder. En opgave, som hun kalder ”det bedste job i verden”.

– Som jeg ser det, er Folkemødet essensen af alt det bedste ved den demokratiske dialog i det her land. Borgere fra hele landet mødes med politikere, græsrodsbevægelser og erhvervsliv i samtaler, hvor man lytter og lærer af hinanden, og hvor man har en fælles ambition om måske at finde nye løsninger sammen, sagde Camilla Laudrup til Bornholms Tidende.

– Jeg kommer med en årrække af erfaringer med at skabe samtaler og dialog mellem mennesker – fra græsrodsarbejde, erhvervslivet og senest Danmarks Radio.

Skal pendle til Allinge

45-årige Camilla Laudrup kommer direkte fra et job som sekretariatsleder for DRs ultra:bit, der ligger i København. Ultra:bit er et initiativ, som blandt andet gennem events lærer børn og unge digital dannelse.

Selvom Camilla Laudrups arbejdsplads fra 15. august kommer til at være i Allinge, vil hun fortsat have bopæl på Amager, hvor hun, hendes mand Jakob og deres to børn har deres hverdag. Men det nye job vil sandsynligvis betyde, at familien knytter sig tættere til nordlandet.

– Mit arbejdessted bliver her i Allinge – i det her dejlige folkemødehus. Det glæder jeg mig rigtig meget til, og jeg glæder mig til at komme rigtig meget mere til Bornholm, end bare om sommeren. Min bopæl kommer dog fortsat til at være på Amager, hvor jeg bor med min familie. Men vi har længe set på fritidsbolig på Nordbornholm, og nu har vi den helt rette anledning til at købe en, sagde Camilla Laudrup.

Folkemødet skal være på Bornholm

Den nye folkemødedirektør turde endnu ikke sige, hvordan fremtidens folkemøder kommer til at tage sig anderledes ud, når hun står ved roret. Hun mødte først Folkemødets medarbejdere torsdag morgen, og det eneste hun med sikkerhed vidste om sin nye arbejdsplads, var hvor kaffemaskinen stod. Men hun understregede, at Folkemødet under alle omstændigheder hører til på Bornholm som ”hele Danmarks Folkemøde”.

 
Jeg har  ikke arvet familiens evner ud i fodboldspillet

 

– Folkemødet er veletableret som Danmarks absolut vigtigste demokratifestival – og Folkemødet er på Bornholm, og det ligger i uge 24. Derudover foregår der heldigvis hele året en demokratisk samtale i hele landet, og der skal vi finde ud af, hvordan den skal kobles til Folkemødet på Bornholm i uge 24, siger Camilla Laudrup.

I første omgang vil hun dog falde til i sin nye rolle i Allinge.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at lande her og snakke meget mere med medarbejderne, folk i Allinge, bornholmerne, erhvervslivet, græsrødder og vores samarbejdspartnere, sagde Camilla Laudrup.

En enig bestyrelse i Foreningen Folkemødet – der blandt andre inkluderer borgmester Winni Grosbøll (S) – har ønsket, at Camilla Laudrup blev ny folkemødedirektør. Det første folkemøde, hun skal stå i spidsen for, bliver Folkemødet 2021, der finder sted 17.-20. juni 2021.

Og ja, hun er i familie med fodboldspillerne. Men langt ude, og hun har efter eget udsagn ikke arvet familiens evner ud i boldspillet.

 
 

Camilla Laudrups cv

Danmarks Radio: Sekretariatsleder for ultra:bit og redaktør (2017-2020)

Danmarks Radio: Sekretariatsleder for public outreach og chefrådgiver (2013-2017)

Mellemfolkeligt Samvirke – Action Aid Denmark: Centerchef – Kampagner, Kommunikation, fundraising (2016-2017)

Rostra Kommunikation: Seniorrådgiver i kommunikation og public affairs (2008-2012)

Det Kriminalpræventive Råd: Forfatter til forskningspublikation om ofres retssikkerhed (2009)

DSB/Rejsekort: Kommunikationskonsulent (2007-2008)

Amnesty International: Kampagneleder (2004-2007)

Institut for Menneskerettigheder: Assistent på ’Access to Justice’ (2002-2003)

Uddannelse: cand.scient.pol fra Københavns Universitet samt diplom i ledelse fra Danmarks Tekniske Universitet.