Familie får plads mellem landets rigeste
Kristian Barslund Jensen overdrog i 2019 hovedparten af Ocean Prawns A/S til sønnerne Daniel og Martin. Derfor er det i år familien, der figurerer på Berlingskes liste over landets 100 rigeste. Her er Kristian og Daniel Barslund Jensen fotograferet på Nexø Havn. Arkivfoto: Berit Hvassum

31. OKT 2020 • 11:27
Af: henrik-nielsen

Familie får plads mellem landets rigeste

ERHVERV

Familier fylder en hel del på den årlige liste over Danmarks 100 rigeste, som dagbladet Berlingske netop har udgivet. Bornholms eneste repræsentant på listen er ingen undtagelse.

I årevis har Kristian Barslund Jensen fra Ocean Prawns været placeret på listen, og det er stadig den samme koncern, der sikrer Bornholm en plads på listen, men denne gang som Familien Barslund Jensen med en formue på 1,8 milliarder kroner. Det sikrer en placering som nummer 85.

Listen baserer sig på oplysninger fra 2019, hvor Kristian Barslund Jensen gennemførte det meste af generationsskiftet ved at overdrage hovedparten af formuen til sønnerne Daniel og Martin.

"Denne proces blev fremrykket, fordi den socialdemokratiske regering gennemførte en massiv forhøjelse af arveafgiften fra årsskiftet. Ved at fremrykke generationsskiftet slap familien for en skatteforhøjelse på anslået 150 millioner kroner", skriver Berlingske.

Ifølge Det Centrale Virksomhedsregister driver Ocean Prawns A/S direkte og indirekte som holdingselskab fiskeri, handel, industri, skibsfart, administration, finansiering og investering, herunder investering i fast ejendom, samt anden virksomhed i naturlig forbindelse hermed.

Koncernen havde i 2019 fremgang i både omsætning og indtjening, skriver Berlingske.

Flere nyheder